Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2021 9:45:00

Lánskou oboru považuji za nejkrásnější místo na zemi

Lánskou oboru považuji za nejkrásnější místo na zemi

Projev prezidenta republiky při slavnostním otevření lávky v Lánské oboře

 Vážené dámy a pánové, vážený pane řediteli, vážený pane kancléři,

jsem rád, že jsem tady, protože Lánskou oboru mám rád, a dokonce v mém pokročilém věku ji považuji za nejkrásnější místo na zemi. A že už jsem několik krásných míst navštívil. Nejde jenom o její velikost, má přes tři tisíce hektarů a je považována za největší středoevropskou oboru, ale jsou tady krásné stromy, několik set let staré, a, jak víte, já mám stromy rád a vážím si jich, je tady hodně zvěře, asi dva tisíce kusů, pane řediteli, je tady nádherná Klíčavská přehrada a je to místo odpočinku, které je poseto nejrůznějšími pomníky a pomníčky. My, když tady byli prezidenti Visegrádské čtyřky spolu s prezidenty Slovinska a Srbska, tak jsme tady také postavili jeden pomník blízko takzvané prezidentské vyhlídky, která je tady už od časů Tomáše Masaryka.

Já bych chtěl velice poděkovat panu řediteli Balákovi, který se s láskou a péčí stará o Lánskou oboru. Známe se už několik let a já jsem poznal, že jeho práce není povolání, ale poslání. Děkuji, pane řediteli.

Teď asi přikročíme k tomu, co mně vždycky dělá největší potíž, to znamená k přestřižení pásky. Důvod potíže je velmi prostý, já jsem v životě přestřihoval mnoho pásek a v některých případech byly nůžky extrémně tupé, takže se to nedalo při nejlepší vůli ustřihnout. Tak uvidíme, jaké nůžky mi připravili kolegové v tomto případě.

Děkuji vám za pozornost.

Miloš Zeman
prezident republiky

Lány, 3. června 2021

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama