Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2021 9:15:00

Revitalizace náměstí odstartovala přípravnými pracemi

Revitalizace náměstí odstartovala přípravnými pracemi

V závěru května podepsala valašskomeziříčská radnice smlouvu se společností PORR a. s. Ta s nabídkovou cenou bezmála 51,8 milionu Kč zvítězila v soutěži na dodavatele kompletní revitalizace místního náměstí. Práce mají být dokončeny v srpnu 2022.

Zastupitelé na svém lednovém jednání rozhodli o tom, že letos město zahájí kompletní opravu náměstí s projektovanými náklady 58 milionů Kč.

„Projekt je rozdělen do dvou let s tím, že letos plánujeme proinvestovat přes 18 milionů a příští rok zbývající část výsledné ceny,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

Veřejné zakázky na revitalizaci valašskomeziříčského náměstí se zúčastnily čtyři stavební firmy. „Radní na základě doporučení komise, která jednotlivé nabídky posuzovala, rozhodli o uzavření smlouvy se společností PORR a. s. Ta nabídla cenu 51,8 milionu korun, která je o víc jak šest milionů nižší oproti ceně projekční. S ohledem na růst cen ve stavebnictví tak můžeme být s výsledkem soutěže spokojeni,“ shrnul starosta Stržínek a pokračoval: „Revitalizaci náměstí jsme tak již ve spolupráci s dodavatelem fakticky zahájili přípravnými pracemi a postupně budou následovat i práce stavební. Občany budeme o jejich postupu průběžně informovat. Termín pro dokončení revitalizace je stanoven na srpen 2022.“

V rámci revitalizace se náměstí dočká například nové zeleně, povrchů či mobiliáře v podobě laviček, odpadkových košů nebo osvětlení. Přibude fontána, pítko, ale také časová osa  v centrální ploše. „Náměstí bude zároveň přístupnější a bezpečnější pro chodce.­ Vzniknou zde odpočinkové zóny s ostrůvky zeleně a restaurační zahrádky budou mít jasně vyčleněné plochy. Naším cílem je, aby náměstí dál sloužilo k setkávání, pořádání trhů, kulturních i dalších akcí, a bylo živé,“ uzavřela místostarostka Yvona Wojaczková.

Valašskomeziříčské náměstí, které je součástí městské památkové zóny, vzniklo zřejmě spolu s městem v druhé polovině 13. století. Je dlouhé 110 metrů a přibližně 60 metrů široké.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama