Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2021 6:40:00

Stát je v mnoha ohledech nechal na holičkách

Stát je v mnoha ohledech nechal na holičkách

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru.

DNES OPĚT S VÁMI V MÉM PARDUBICKÉM KRAJI

Další vyjezd v mém domovském kraji, tady jsem Vaším poslancem. Navštívil jsem skvělou starostku Luže Veroniku Pešinovou s naším místostarostou Pavlem Vodvárkou. Následovala Hamzova léčebna Luže - Košumberk a pracovní setkání s ředitelem Václavem Volejníkem. Bavili jsme se nejen o COVID-19 a pocovidové péči, kterou mě dobře známá léčebna nyní nabízí. Pan ředitel umí velmi poutavě hovořit o historii léčebny a zakladateli Františku Hamzovi stejně jako o místním vyhlášeném arboretu.

Jako koalice SPOLU víme, čím vším si české zdravotnictví a sociální služby prošly za poslední rok. Stát je v mnoha ohledech nechal na holičkách. V příštích letech musí do těchto oblastí plynout nemalé a hlavně stabilní peníze. Zvlášť u sociálních služeb se to ale několik let neděje a financování menších zdravotních zařízení taky potřebuje větší zájem státu. Pandemii jsme ustáli díky obrovské vytrvalosti zdravotníků a lidí v prvni linii. Nesmíme ale dopustit, aby se po krizi dostal tento sektor do potíží finančních! Musíme více a lépe nastavit financování tak, aby byla zajištěna kvalita a dostupnost služeb a aby nám z oboru neodcházeli zdravotníci.

No a následovalo slavnostní otevření renovované zámecké zahrady v Hrochově Týnci, kde jsem se setkal se starostou Petr Schejbal. Tam jsem nebyl zdaleka poprvé. A pokud chcete vidět a zažít(!), jak skloubit zahradní architekturu, volný čas s rodinou a třeba sport v osobě petanque nebo discgolf, vyražte určitě sem!

Všem děkuji za cenná setkání. Bylo mi ctí!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama