Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2021 15:54:00

Místo nevkusných reklam estetické poutače

Místo nevkusných reklam estetické poutače

Město podpoří proměny označení obchodů

Snaha vtisknout centru města přívětivější a estetičtější tvář stála za vytvořením koncepčního metodického materiálu Označování provozoven a reklama v městské památkové rezervaci Olomouc. K tomu teď radní schválili i vytvoření motivačního dotačního programu. Ti majitelé a provozovatelé prodejen v centru, kteří se rozhodnou své poutače nebo reklamy upravit v duchu doporučené metodiky, mají šanci dostat na to od města peníze. 

„Rada města Olomouce schválila už v únoru metodiku, podle které mají majitelé provozoven postupovat při pořizování kvalitních poutačů a reklamy. Abychom jim to usnadnili, našli jsme motivační nástroj v podobě dotace. Obdobně postupují i některá další města a osvědčilo se jim to,“ uvedl primátor Mirek Žbánek. Tato snaha vedení města je součástí širšího trendu odstraňování vizuálního smogu ve městě.

Vlastníci nemovitostí, nebo provozovatelé se souhlasem vlastníka, budou moci od příštího roku žádat statutární město Olomouc o dotaci. Podle návrhu může dotace dosáhnout výše až 15 tisíc korun a maximálně 50 procent uznatelných nákladů. K těm se počítá jak pořízení grafického návrhu, tak i samotné provedení úprav označení provozovny. Pro tento nový dotační titul bude odbor strategie nárokovat při sestavování rozpočtu na příští rok částku 200 tisíc korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama