JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2021 22:25:00

Posílení investice do hotelu Thermal považujeme za jediný možný krok

Posílení investice do hotelu Thermal považujeme za jediný možný krok

Ministerstvo financí, které vykonává akcionářská práva státu v karlovarském lázeňském hotelu Thermal, navrhne vládě navýšit základní kapitál hotelu o 300 milionů korun.

 Dodatečná investice, díky které se jmění 100 % státem vlastněné společnosti THERMAL-F, a.s. zvýší ze stávajících 800 mil. Kč na 1,1 mld. Kč, reaguje zejména na dramatický propad tržeb v důsledku Covid-19, růst cen stavebních prací, ale také nepředpokládané náklady spojené s probíhající modernizací, jako byla potřeba likvidace nebezpečných látek či nutnost sanace havarijních kovových konstrukcí.

„Jen za poslední tři roky vyskočily ceny stavebních prací téměř o třetinu. Areál, který je kulturním, kongresovým a lázeňským centrem Karlovarska, proměnila pandemie v dům duchů. Také faktický stav konstrukcí odhalila modernizace v daleko horším stavu, než se počítalo při posledním navýšení základního kapitálu v roce 2016,“ vysvětluje ministryně financí Alena Schillerová. „Po pečlivém vyhodnocení všech podkladů, zejména investičního plánu do roku 2025 a s přihlédnutím k riziku krácení dotace na snížení energetické náročnosti budovy, považujeme jako vlastník hotelu tuto investici za jediný možný krok,“ dodává Alena Schillerová.

Karlovarský hotel Thermal v současnosti prochází největší modernizací ve své historii. Původní investiční plán počítal s rozpočtem ve výši 580 milionů korun a dokončením v roce 2021. Aktualizovaný investiční plán však zahrnuje i další investice a rozvoj s výhledem až do roku 2025. Výhled počítá s dalším zkvalitněním nabízených služeb, a to nejen v oblasti ubytování a gastronomie, ale také kultury, konferencí, využitelné veřejné plochy a přilehlých obchodních prostor. Posílení základního kapitálu umožní dlouhodobý udržitelný provoz a celkový rozvoj komplexu budov hotelu Thermal, bez závislosti na dodatečných externích zdrojích financování běžného provozu ze strany akcionáře.

K modernizaci interiéru i exteriéru bude nadále přistupováno s respektem k brutalistní architektuře tvůrců tak, aby byl ve všech krocích i ve spolupráci s památkovým ústavem zachován unikátní vzhled hotelu, který patří k nejzajímavějším architektonickým památkám druhé poloviny 20. století.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama