Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2021 19:38:00

Nesmírně si vážím všech, kdo již dnes posílají pomoc

Nesmírně si vážím všech, kdo již dnes posílají pomoc

Promluva prezidenta republiky k živelné pohromě na jižní Moravě

 Vážení spoluobčané,

Česká republika zažila živelnou pohromu, která sice trvala jenom několik málo minut, ale bylo postiženo sedm obcí, na jižní Moravě je pět zemřelých a asi dvě stě zraněných. Kromě toho jsou výrazné hmotné škody. Chtěl bych v první řadě vyjádřit svoji hlubokou soustrast pozůstalým po obětech této živelné katastrofy. Chtěl bych popřát brzké uzdravení všem zraněným. Chtěl bych poděkovat hasičům, vojákům i policistům, které vláda okamžitě poslala na jižní Moravu. Já sám jsem dal příkaz Hradní stráži, aby se, podle potřeb záchranářů, její příslušníci těchto akcí rovněž účastnili. Jsem rád, že s Hradní stráží jede i moje dcera, aby rozdala dary z nadačního fondu. V každém případě se domnívám, že to, co se stalo, je samozřejmě katastrofa, ale je to také příležitost k tomu, abychom vyjádřili svoji solidaritu, a já si nesmírně vážím všech těch, kdo již dnes posílají pomoc.

Vzpomínám si, jak před asi dvaceti lety podobná živelná katastrofa postihla obce Troubky a Bochoř. Dnes se tyto obce už dávno vrátily k normálnímu životu. Chci věřit, že k normálnímu životu se díky solidaritě našich občanů vrátí i oněch sedm postižených obcí. Chtěl bych vyjádřit naději, že český národ se dokáže vždy semknout a solidarizovat, když se ocitne v situaci, kdy je to zapotřebí.

Děkuji všem, kdo pomáhají a ještě budou pomáhat.

Miloš Zeman
prezident republiky

Lány, 26. června 2021

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama