Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2021 22:57:00

Školství není jen školka až maturita, ale celý život

Školství není jen školka až maturita, ale celý život

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti celoživotního vzdělávání

 Školou vše začíná, ale rozhodně jí nic nekončí. Globalizace, společenské změny a digitální technologie mění naše životy. Vznikají nová povolání, tradiční zaměstnání se přetvářejí nebo mizí. Formální vzdělávání přestává stačit, naopak vyvstává potřeba celoživotního učení.

Technologie přinesly revoluci, dnešní žáci je využívají odmalička, jsou adaptabilnější, otevřenější změnám a novým přístupům, ale vyžadují individuální pozornost, aby se naučili kriticky vyhodnocovat informace. Budoucnost naší země je přímo závislá na celospolečenském postavení vzdělávání a na jeho kvalitě od školek po celoživotní učení.

  • Budeme všestranně podporovat gymnázia, zejména s ohledem na posílení práce s talentovanými žáky.
  • Propojíme střední vzdělávání s bakalářskými programy. Podpoříme odborné vzdělávání na středních odborných školách a středních odborných učilištích a nastavíme jasný model spolupráce škol s výrobní sférou.
  • Reformujeme oborové zaměření s ohledem na proměny pracovního trhu, nerezignujeme však na všeobecný základ odborného vzdělání, kompetence, posilování podnikatelského ducha a možnost hladkého přístupu k doplnění vyššího stupně vzdělání.
  • Budeme klást důraz na neformální vzdělávání a celoživotní vzdělávání včetně vzdělávání seniorů.
  • Podpoříme rozvoj základních uměleckých škol a konzervatoří.

Školství není jen školka až maturita, ale celý život!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama