Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2021 16:47:00

Valašské Meziříčí pošle na jižní Moravu finanční pomoc

Valašské Meziříčí pošle na jižní Moravu finanční pomoc

Radní města Valašské Meziříčí v pátek 25. června během mimořádného jednání rozhodli o poskytnutí pomoci ve výši 20 tisíc Kč každé ze čtyř jihomoravských obcí nejvíce postižených včerejší živelnou katastrofou.

Schválili maximální částku, kterou může rada v rámci svých zákonných pravomocí jednotlivým obcím darovat.

Silné bouřky doprovázené ničivým tornádem, které ve čtvrtek 24. června napáchaly nepředstavitelné škody zejména v obcích Lužice, Moravská Nová Ves, Hrušky a Mikulčice, otřásly celou republikou. „Záběry z jižní Moravy nás všechny silně zasáhly. Protože má naše město z minulých let zkušenost s povodněmi, víme, že jakákoliv pomoc je více než potřebná. V rámci mimořádného jednání rady města jsme proto vyčlenili z rozpočtu částku 20 tisíc korun na podporu každé ze čtyř obcí nejvíce postižených touto živelnou katastrofou,“ řekl starosta Robert Stržínek s tím, že: „Rada schválila maximální částku, kterou může ze zákona jednotlivým obcím darovat. Případné další dary budeme řešit v rámci zastupitelstva.“ Město Valašské Meziříčí tak na jižní Moravu zatím posílá celkem 80 tisíc Kč.

Dobrovolníci by do postižených obcí zatím jezdit neměli, pomoci však může prakticky každý. Česká televize zveřejnila na svém zpravodajském webu seznam veřejných sbírek – více ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama