Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2021 7:38:00

Olomouc pomáhá postiženým obcím na jihu Moravy

Olomouc pomáhá postiženým obcím na jihu Moravy

Komentář na facebookovém profilu k pomoci tornádem postiženým obcím.

Olomouc pomáhá postiženým obcím na jihu Moravy i nadále. Ještě během víkendu dobrovolní hasiči z Droždína odvezli do obce Hrušky naši nejvýkonnější elektrocentrálu, která tam nyní napájí čističku odpadních vod. Zároveň jsme na místo v koordinaci s krizovým štábem v Břeclavi odvezli i několik dodávek stavebního materiálu k provizornímu zakrytí poničených střech.

Kromě toho náš odbor ochrany organizuje pomoc zasaženým oblastem také prostřednictvím HZS Olomouckého kraje a HZS Jihomoravského kraje. A až to bude potřeba, jsme připraveni na jih vyslat další jednotky dobrovolných hasičů.

A pomáhají i další instituce. Moravská filharmonie Olomouc věnovala na pomoc jihomoravským obcím více než 100 tisíc korun, které vybrala na vstupném na svůj sobotní koncert ?? A stejnou pomoc plánuje i Moravské divadlo Olomouc, jež hodlá darovat výtěžek ze svého zítřejšího představení. Přímo na místě pak s odklízením škod pomáhají také Technické služby města Olomouce, a.s. a jejich valník s ramenem.

Nesmíme však zapomínat ani na jednotlivce. Vlna solidarity, která se v posledních dnech zvedla, je totiž obrovská. A já děkuji všem Olomoučanům, kteří se do pomoci postiženým obcím zapojili.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama