Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2021 9:54:00

,,Ministr zdravotnictví není římský diktátor," řekl soud

,,Ministr zdravotnictví není římský diktátor," řekl soud

Komentář na facebokovém profilu k rušení vládních opatření Nejvyšším správním soudem

 Nejvyšší správní soud ruší jedno vládní nařízení za druhým. Byla totiž nezákonná a vedení ministerstva nebralo na zákony ohled.

Mezi zrušená opatření patří například testování zaměstnanců ve firmách. Ministerstvo nedokázalo obhájit účinnost a efektivitu testování u malých firem a živnostníků bez zaměstnanců.

Podle SOCR (Svaz obchodníků) se pohybovaly náklady na testování zaměstnanců ve stovkách milionů korun. Záchyty pozitivních zaměstnanců se nyní pohybují v řádech setin procenta.

I v dobách krize a vypjatých situacích se musí dodržovat platné zákony. Ústava ani jiné zákony se nemohou dát ohýbat podle potřeby vlády pod záminkou veřejné ochrany.

My v Trikolóře jsme na nezákonnost opatření pravidelně upozorňovali a náš garant pro právo, Zdeněk Koudelka, podal na tehdejšího ministra zdravotnictví Arenbergera žalobu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama