Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2021 14:01:00

Město koupí pozemek nad ulicí Palackého

Město koupí pozemek nad ulicí Palackého

Po dlouhých jednáních se podařilo vedení města Valašské Meziříčí dohodnout s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (dále Úřad) na odkupu pozemku o rozloze 2 028 m2 na Vyhlídce.

V budoucnu by zde mohly vzniknout nové bytové domy.

„V lokalitě vymezené ulicemi Palackého a J. K. Tyla vlastníme několik pozemků, které doslova jako nůž rozděluje pozemek ve vlastnictví státu. Proto jsme dlouhodobě usilovali o jejich scelení za účelem dalšího využití,“ přiblížil problematiku starosta Robert Stržínek. Radnice tak opakovaně nabízela Úřadu směnu i odkup pozemků. „Bohužel jsme se vždy setkali s odmítavým stanoviskem, neboť stát s pozemky v lokalitě ulice Palackého počítá jako s rezervou pro výstavbu administrativních objektů,“ pokračoval Stržínek.

Několikaleté usilovné vyjednávání ale nakonec letos přineslo své ovoce. Radnice obdržela nabídku na přímý odkup pozemku za bezmála 2,2 milionu korun. „Tuto jedinečnou příležitost jsme nemohli odmítnout, což podpořili také zastupitelé. Město tak ve zmíněné lokalitě získá lukrativní pozemky o celkové rozloze cirka 7 500 metrů čtverečních, které budeme moci využít například k bytové výstavbě,“ neskrýval spokojenost starosta Stržínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama