Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2012 16:52:16

Dát peníze za léky nebo za jídlo ?

Dát peníze za léky nebo za jídlo ?

Každý den dostávám dopisy od mnoha občanů, kteří se na mne s důvěrou obrací a sdělují mi upřímně své pocity, názory, prosby, přání i představy.

Každý den dostávám dopisy od mnoha občanů, kteří se na mne s důvěrou obrací a sdělují mi upřímně své pocity, názory, prosby, přání i představy. Obyčejní lidé citlivě přemýšlejí o všech průvodních jevech, které přináší současná doba a velice se jich dotýká nekonečná řada dalších a dalších opatření, které pro ně vláda „rozpočtové zodpovědnosti“ vymýšlí.

Tento dopis jsem dnes ráno našla ve své internetové poště. Přestože velice dobře znám těžkou a svízelnou situaci prostých občanů, se kterými se ve svém regionu stýkám, přiznám se, že při jeho čtení mi zatrnulo.

Předkládám úvahu pana Jaroslava Prešovského z Mostu tak, jak mi přišla, bez úprav a k zamyšlení :

Toto je článek, který jsem dal do diskuze o zdražení léků.....
Okamžitě byl vymazán!!!*
Proč asi?
Prosím pošlete to všem známým. Nejsem z těch, kdo by psal a nebo se zúčastňoval diskuzí, ale to, co jsem dneska zažil v lékárně mě natolik vzalo, že jsem se rozhodl o tom napsat.
Stála přede mnou starší paní v důchodovém věku a když na ní přišla řada, tak předložila recepis a paní lékárnice jí vydala léky a požádala o doplacení částky 1980,-Kč.
Paní zůstala celá zkoprnělá a nemohla ze sebe vypravit ani slovo.
Pak se rozbrečela, podívala se do peněženky a řekla, že tolik nemá. Otočila se a pomalu odcházela k východu. Paní lékárnice na ní volala, ať si vezme ten recepis a že ty léky ale opravdu potřebuje.
Paní se otočila a plačíc řekla ,, k čemu mi budou léky, když nebudu mít na jídlo" a pomalu odešla.  Všichni přítomní nemohli ze sebe vydat jediné slovo a bylo vidět, že je to hluboce zasáhlo.

Stydím se za naši vládu a vůbec nejsem hrdý, že jsem Čech. Co je to za vládu, že dopustí, aby lidé, kteří celý život poctivě dřeli a platili si na důchod, ve stáři dřeli bídu a museli se rozhodovat, zda si
mohou koupit léky a nebo jídlo.

Kde to jsme!!!!!!!!
Připadá mi, že takto už je to řízená genocida seniorů. Opravdu hnus.
Jaroslav Prešovský
Most.

Kam až se svými „úspornými kroky“ a regulačními opatřeními došla současná vládnoucí koalice? ! Jaká další omezení připravuje vláda Petra Nečase pro bezbrannou vrstvu těch nejzranitelnějších lidi v důchodovém věku a pro zdravotně postižené občany ?

Podobná asociální opatření ještě nikdy před tím v naší zemi nikdo neuplatnil. Lidem již postupně dochází pravé důvody proč tato vláda nehorázně prosadila oddálení času odchodu do důchodu.

Je jasné, že páni koaliční ministři kalkulují s tím, že v souvislosti s radikálním omezením zdravotní péče v důsledku finanční nedostupností se svého nároku na důchodové dávky běžný občan jen těžko dočká. Našetřené peníze ve státní kase pak zůstanou k dispozici pro další záměry „vyvolených.“

Není divu, že čteme podobné úvahy : „Připadá mi, že takto už je to řízená genocida seniorů“.

Přesto se vláda tváří, že je zde všechno v pořádku. Jak dlouho ještě ?

Božena Sekaninová, senátorka ČSSD za volební obvod č.62

www.sekaninova.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama