RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2021 10:07:00

Praktiky skoro jako v Černobylu. Hlavně aby nebyla panika

Praktiky skoro jako v Černobylu. Hlavně aby nebyla panika

Komentář na facebookovém profilu k vývoji kauzy Bečva

 Varování občanů o havárii na Bečvě bylo opožděné, teprve druhý až čtvrtý den po jejím zjištění a to jen díky vlastní inciativě měst na řece! Kraje, kterým tato kompetence naleží, varování nevydaly. Vyloučeno přitom nebylo nebezpečí újmy na zdraví a majetku (více ZDE, str. 3 – 11).

Bylo pár dní před volbami do krajů a Senátu. Havárie v těsné blízkosti chemické továrny spojené s premiérem byla pro vládní strany potíží. V případě havárie v Černobylu byla informace lidem předána až po 48 hodinách především kvůli strachu z paniky a ohrožení důvěryhodnosti stranického řízení.

Do zákona navrhuji v případech všech mimořádných událostí ohrožení zdraví, života nebo majetku za povinnost úřadů vydat vždy a neodkladně pro veřejnost informace a varování (více ZDE, str. 57 - 58).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama