MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2012 10:46:21

Čeká snad vláda na jakéhosi demografického Keynese“

Čeká snad vláda na jakéhosi demografického Keynese“

Stále více lidí Čechů si uvědomuje přímou souvislost mezi českou demografií a hospodářskou situací. Pokud se bude v ČR rodit stále méně a méně dětí, země bude stále víc a víc chudnout, to považuje KDU-ČSL za závažný fakt.

„Nedostatek dětí je nejvážnějším ekonomickým problémem naší země“ varuje předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a dodává: „Mladé páry rozhodují o počtu svých dětí podle aktuální ekonomické situace rodiny“. Podle KDU-ČSL je třeba zavést větší slevy na dani, slevy na sociálním pojištění, společné zdanění rodin a hlavně pružně zřizovat dostatečný počet míst ve školkách a udržet dopravní dostupnost v regionech. „Není pravda, že se prorodinná opatření míjejí účinkem. V praxi se lidé o počtu svých dětí rozhodují i s ohledem na rodinnou politiku státu. Proč naše vláda čeká na to, až přijde jakýsi „demografický Keynes“ a změní ekonomické paradigma?“, ptá se Bělobrádek a dodává: „Stát musí umět vyjádřit zájem. Lidé, kteří chtějí mít děti a přinesou státu nové daňové poplatníky, na to čekají!“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama