Ing. et Ing. Jiří Korec

  • ANO 2011
  • Zlín
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2021 7:34:00

Autobusové nádraží ve Zlíně bude bez nepřizpůsobivých občanů

Autobusové nádraží ve Zlíně bude bez nepřizpůsobivých občanů

Primátor Zlína Jiří Korec se setkal se zástupci společnosti Z-Group a. s., která je vlastníkem autobusového nádraží. Tématem setkání bylo řešení neutěšeného stavu nádraží a jeho obležení nepřizpůsobivými občany.

Schůzka navazovala na dřívější setkání zástupců Zlínského kraje, statutárního města Zlína a společnosti Z-Group a. s. Vedení města i kraje usilují o to, aby se pravidelně investovalo do údržby a zvelebování autobusového areálu.

„Neutěšený stav autobusového nádraží je všem Zlíňanům známý. Proto komunikujeme se zástupci společnosti Z-Group, abychom alespoň zmírnili jeho současný špatný stav, než dojde k rekonstrukci, která je navázána na stavbu nového dopravního terminálu. Podle mě by si však rekonstrukci již nyní zasloužila výpravní i sousední budova, která by přilákala nové atraktivní nájemníky. Myslím, že vzhledem prodlužování příprav stavby dopravního terminálu by návratnost investice vzhledem k zhruba 15 milionové roční platbě kraje soukromému majiteli za vjezdy autobusů a případnému zvýšení nájmu zrekonstruovaných prostor mohla i ekonomicky vycházet,“ popsal primátor Jiří Korec.

Primátor se na schůzce, na které jej doprovázeli ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček a vedoucí Odboru městské zeleně magistrátu města Zlína Ivo Divoký, dohodl se zástupci společnosti Z-Group a. s. na postupu týkající se především eliminace nepřizpůsobivých občanů. Ti se v okolí autobusového nádraží dlouhodobě zdržují, přespávají a žádají kolemjdoucí o peníze, za které si pak kupují alkohol.

„Dohodli jsme se, že Městská policie Zlín v součinnosti s Policií České Republiky zvýší kontroly a dohled autobusového nádraží. Dále bude postaveno ve spolupráci se společností Z-Group mobilní oplocení pro ohraničení zadní části výpravní budovy, aby nepřizpůsobiví občané nespali pod přilehlým přístřeškem. Městská zeleň zrealizuje zmlazení keřů pro zajištění průhlednosti lokality, aby v této nebyla temná zákoutí. Vzhledem k nedávnému pádu stromu proběhne i audit a tahové zkoušky všech stromů v lokalitě. Dle výsledků budou přijata další opatření. Chceme taktéž zamezit posedávání na zídce u vstupu na autobusové nádraží, takže jsme oslovili městské architekty, aby nalezli vhodné řešení. Některé změny proběhnou prakticky ihned. Do konce prázdnin chceme mít vše hotové,“ upřesnil Jiří Korec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama