Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2021 10:23:00

Kdo máte zdravé ruce, přijeďte pomoct řemeslníkům

Kdo máte zdravé ruce, přijeďte pomoct řemeslníkům

Všichni dobrovolníci, kteří chtějí o víkendu přijet pomoct, jsou vítaní. Místní sice shánějí hlavně řemeslníky, potřeba jsou ale každé další ruce, vyzval po jednání Krizového štábu Jihomoravského kraje v Podivíně hejtman Jan Grolich.

Stačí dojet do obcí a hlásit se na kontaktním místě, které je všude kromě Lužic a Pánova. Tam je potřeba se domlouvat napřímo. „Hrozně moc to pomůže. Kdo má dvě zdravé ruce, ať přijede a pomůže řemeslníkům,“ prohlásil hejtman Jan Grolich.

Český červený kříž zaplatí odhadce, kteří pomůžou lidem v terénu vyčíslit škody, aby mohli žádat o dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. „Kontakty na odhadce dostanou na obci. Připravených je jich více než 100. Práci jim zaplatí, vezmou si doklad a Český červený kříž jim ho proplatí přímo v hotovosti, stanoviště budou mít v každé z obcí,“ upřesnil Grolich.

Hasičům zbývá zbourat ještě 11 složitějších objektů. Do konce týdne by měli skončit s demolicemi v Mikulčicích a budou se snažit dokončit a předat i Hrušky. Se 140 hasiči v terénu teď spolupracuje 30 vojáků, desítky příslušníků Armády ČR pomáhají v obcích. Policisté nadále pomáhají hasičům při demolicích a střeží pořádek v obcích i na skládkách.

Připojení na elektřinu je kompletně obnovené v Pánově, během dnešního dne by mělo fungovat i v celých Hruškách. Nejpozději do 26. července by měly být na elektřinu připojené všechny domácnosti ve všech zasažených oblastech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama