RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2021 7:33:00

Ministři z Maďarska proti všem

Ministři z Maďarska proti všem

Komentář na facebookovém profilu k střetu EU a Maďarska kvůli trestům UEFA

 Je to jen pár dní, co uběhlo od vyhrocené debaty o zařazení jistých omezení ve vztahu k osobám s jinou sexuální orientací do maďarského zákona proti pedofílii. Vládě Viktora Orbána to dalo vítanou příležitost ukázat, jak "zlý je Brusel" na jejich zemi a jak se Viktor Orbán postará, aby v Maďarsku bylo dobře (zejména jeho rodině a přátelům).

Viktor Orbán před lidmi ovšem důsledně tají, že na formování pravidel, zásad a pravomocí EU se on, jako dlouholetý premiér této země, sám podílel. Tato pravidla, která nyní odsuzuje, byla schválena s plnou podporou jeho země. Tedy pokud se jeho „vládnutí“ dostane za hranice Maďarska, v souladu s pravidly se spouští ta či ona procedura.

Ukazuje se, že nejde o ojedinělý případ, kdy ministři jeho vlády pozapomněli na to, do jakého klubu vstoupili a jaká má pravidla. Ponechám stranou, zda má či nemá ministr řešit nijak výjimečnou sankci za nepřijatelné chování "fanoušků". Ale v UEFA zjevně platí pravidla, která se nyní někomu v Maďarsku nelíbí, a proto, velmi halasně, proti jejich užití protestuje.

Uvidíme, zda i v tomto případě začnou maďarští politici pošilhávat po tom, že "svůj fotbal" (což je výkladní skříň Orbánova režimu) "přesunou" do Asie nebo jinam, kde na ně nebudou uplatňována předem určená pravidla, která se dnes těmto lidem jaksi nehodí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama