prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2021 13:59:00

Odborná společnost není schopna se dohodnout

Odborná společnost není schopna se dohodnout

Komentář na facebookovém profilu k uznávání protilátek proti koronaviru

 Soud v podstatě nařídil ministerstvu zdravotnictví, že musí uznávat protilátky proti COVID-19. AntiCovid tým dlouhodobě navrhuje (s kolegou Kaňkovským jsme to opakovaně předkládali), aby protilátky a anamnézy byly totéž, co prodělání nemoci. Připravili jsme pozměňovací návrh, ale příslušný zákon se nakonec na plénu sněmovny neprojednával.

Problém je, že odborná společnost se není schopna dohodnout na tom, jaká je ta “dostatečně vysoká hladina protilátek”. My jsme navrhovali, že by v úplně první fázi stačilo určit např. dvou nebo trojnásobnou hodnotu jako normu. Bohužel je ministr zdravotnictví zásadně proti tomu hledat jakékoli řešení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama