Ing. Richard Nádvorník

  • STAN
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2012 9:10:47

Kino Centrál versus občanské sdružení Pro-Centrál

Kino Centrál versus občanské sdružení Pro-Centrál

Vyjádření člena rady města Hradce Králové k dění a mediálním výstupům týkajících se hradeckého kina Centrál.

V posledních dnech koluje po internetu video, na kterém primátor Hradce Králové Zdeněk Fink bez mrknutí oka hovoří o tom, že hradeckou TOP 09 osud kina Centrál nezajímá a že to řekl zástupce hradecké TOP 09.
Jako účastník a zároveň jako zástupce hradecké TOP 09 na jednáních, týkajících se dluhů občanského sdružení Pro-Centrál a řešení situace, kdy je po městě požadováno, aby zaplatilo dluhy z podnikatelské činnosti tohoto sdružení, konstatuji, že nic takového na jednáních, kterých jsem se zúčastnil, nezaznělo. Vždy bylo od sebe oddělováno kino Centrál jako takové a jeho stávající provozovatel občanské sdružení Pro-Centrál. Na jednání jsem hovořil o tom, že hradecká kultura nestojí a nepadá s Pro-Centrálem, že u nás naštěstí máme kulturu velmi rozvinutou a že město jako takové bylo před Pro-Centrálem a bude i po něm. Nehledě k tomu, že se zřejmě hlásí jiní zájemci o provozování stejného typu artového kina. 

Hradecká TOP 09 vždy důsledně oddělovala kino Centrál, jeho zaměření a programovou náplň, od občanského sdružení Pro-Centrál a jeho potíží.

V souvislosti s vystoupením pana primátora na zmíněné tiskové konferenci, bych ho tímto rád vyzval, aby potvrdil, že v jeho přítomnosti na jednáních, kterých bylo několik a na kterých strávil celkem asi deset minut, jsem mluvil o tom, že hradeckou TOP 09 osud kina Centrál nezajímá a že jsem mluvil o kinu Centrál, nikoli o občanském sdružení Pro-Centrál. Nebo - pokud má v tomto smyslu mnou odsouhlasený a podepsaný zápis z takového jednání, případně pokud má pořízený nějaký zvukový záznam či tajnou nahrávku z těchto jednání – ať ji zveřejní. Pokud ovšem takovéto relevantní podklady pro podporu svého tvrzení nemá, doporučuji mu pro příště, aby si výstupy pro média nejprve ověřil přímo u zdroje.

Ing. Richard Nádvorník
člen rady města Hradce Králové za TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama