Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2012 15:30:00

Demisi nepodám, nehodlám prohlubovat krizi vlády

Demisi nepodám, nehodlám prohlubovat krizi vlády

Prohlášení ministra dopravy Pavla Dobeše k současné politické krizi

Vážení občané České republiky !

Vzhledem k tomu, že nastala hluboká krize politiky, krize důvěry a krize společnosti – rozhodl jsem se k tomuto politickému prohlášení a jednání.

Naše země potřebuje řešit důležité problémy v ekonomické, sociální a společenské oblasti, je potřeba realizovat nezbytné reformy, které nastartují Českou republiku zpět k růstu, stabilitě a prosperitě.

K těmto krokům dostala koalice stran Věci veřejné, Občanské demokratické strany a strany TOP09, silný mandát od voličů. Bohužel se, jako už po několikáté v posledních měsících, ocitla kvůli jednání některých politiků v kritické situaci.

Mandát od voličů je znehodnocován a zneužíván, politická reprezentace neplní svou roli a kritická situace se tak odráží v naší společnosti, v ekonomice, v hospodářství a všech dalších odvětvích…

Vyzývám proto všechny odpovědné politiky, aby již tuto krizi neprohlubovali a začali usilovně, korektně a konkrétně jednat o vyřešení problémů a hlavně, a to především, realizovali do života reformní program současné vlády!

Dále se ztotožňuji s názorem, že různé zájmové skupiny se snaží, aby sociální neklid přerostl v chaos a že různé aféry nyní převyšují ekonomické problémy, s nimiž se Česká republika potýká… Od nátlaku těchto lobby, se důrazně distancuji.

Demise tří ministrů vlády je rozhodně prohloubením krize.

Prohlubovat krizi a chaos nehodlám…

Proto jsem se rozhodl, že dnes a ani v dnech následujících, nepodám demisi na člena Vlády České republiky.

A vyzývám tímto všechny slušné a zodpovědné politiky, aby začali bez emocí, afér a ultimát zodpovědně jednat a pracovat pro naši zemi, krizi překonali a vrátili důvěru zpět do politiky.

Pokud se tak nestane, hrozí nenávratné ekonomické problémy, sociální nepokoj, zastavení investic a rozvoje hospodářství, ztráta mnoha miliard korun z evropských fondů, což je cesta zpět…

Vnímám tedy toto mé prohlášení a následné politické jednání jako jednoznačný krok ke zklidnění a stabilizaci situace.

Dnes se jako řádný člen Vlády České republiky zúčastním jejího jednání, nikomu jsem před nástupem do své funkce bianco demisi nepodepsal a neudělám to ani nyní. Jediný, kdo může dostat mou rezignaci je premiér Petr Nečas.

A vyzývám k tomu opětovně i své stranické kolegy ve vládě, poslance a zástupce Věcí veřejných v krajích. Pojďme vrátit důvěru a pracovat.

Zároveň chci prohlásit, že po vyřešení krize a naplnění reformního programu této vlády, budu první, kdo nabídne předsedovy vlády svou funkci k dispozici, vzhledem k rozhodnutí mé politické strany Věci veřejné.

Nebo pokud pan premiér rozhodne kdykoli o mém odvolání na základě výsledků mé práce v této vládě, jsem připraven toto rozhodnutí akceptovat a neprodleně odejít.

Nerozumím jednání představitelů Věcí veřejných s ohledem na výrazné změny oproti některým rozhodnutím v průběhu včerejší dne a dnešního rána.

Mgr. Pavel Dobeš
Člen výkonné rady politické strany Věci veřejné
Ministr dopravy České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama