Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2021 18:26:00

Report z krajiny po tornádu

Report z krajiny po tornádu

Komentář na facebookovém profilu k současné situaci v kraji, kde zažili tornádo.

 Další porada v Lužicích. A řešilo se toho pořád dost.

Stručný report tady:

  • Dost se ptáte na psychologickou pomoc. V posledních týdnech začal být problém s kapacitou, takže to fungovalo přes telefon. To ale podle mě nestačí. Je potřeba, aby byli k dispozici v místě. A hlavně na dlouho. Tak hledáme s neziskovými organizacemi, hasiči a policisty model, jak to udělat. Je to potřeba a ještě bude.
  • Obrovský dík patří vojákům Armáda České . Protočilo se jich tu kolem tisícovky strašně moc pomohli. Dlouhodobě bylo domluvené, že teď v neděli odjedou. Ale i tak tu zůstane ve všech obcí pár vojáků s technikou a budou vydávat věci ze skladů. Zůstanou tak déle, než byla původní domluva. Díky za to!
  • Hlavním tématem dneska byly odpady. Velké skládky na poli u Moravské Nové Vsi a v Plomě budou fungovat do neděle do 12 hodin. Pak se předají firmě, která je uzavře a začne zpracovávat.
  • Pozor! To neznamená, že vyvážení odpadu nebude zajištěné. Bude to zajištěné! Pořád to bude pro lidi zdarma, jenom to bude jinde a budou to mít pod palcem jednotlivé obce.
  • Jak to bude vypadat? Odpad se nebude vyvážet do standartních sběrných dvorů, ale do překladiště AVO v Hruškách. Je možné, že to některý obec vymyslí ještě jinak. Ale včas místním ohlásí kam, kdy a za jakých podmínek bude možné vyvážet.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama