Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2021 13:56:00

Aby byl od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc

Aby byl od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc

Zájemcům o očkování bez registrace se na jižní Moravě zásadně rozšíří nabídka míst, kde tak budou moct učinit. Od příštího týdne se bez registrace bude očkovat také v drtivé většině krajských velkokapacitních očkovacích center.

 Pro dávku vakcíny bez jakéhokoli předchozího papírování a organizačních komplikací tak bude možno zamířit do stávajících očkovacích center v Boskovicích, Břeclavi, Znojmě, Kyjově, Vyškově, Hodoníně a Tišnově (výjimkou je očkovací centrum v Blansku – Nemocnice Blansko tuto službu poskytovat nebude). Pro očkování bez předchozí registrace bude k dispozici jednodávková vakcína Janssen.

Kapacity center se novými klienty nezahltí. Hejtman Jan Grolich to bere jako jednoduchou cestu, jak oslovit ty, co ještě váhají. „Za mě je to ideální. Člověk jde zrovna okolo, zastaví se v centru, během patnácti minut je hotovo a pokud si navíc vybere jednodávkový Janssen, je vše vyřešené a už se nemusí vracet kvůli druhé dávce. Jsem proto rád, že se síť rozšiřuje i o další města mimo Brno. Čím blíž bude očkování lidem, tím lépe. Aby byl od covidu klid, je potřeba, aby očkovaných bylo co nejvíc,“ řekl hejtman.

Na podporu této nové činnosti obdrží centra v nejbližší době první dodávku 200 vakcín Janssen. Nová činnost pro ně nebude znamenat žádnou zvláštní zátěž a nebudou kvůli tomu muset ani měnit stávající otevírací dobu. V Boskovicích, Břeclavi, Znojmě, Hodoníně a Tišnově spustí očkování bez registrace od pondělí 9. srpna, v Kyjově od úterý 10. srpna a ve Vyškově od čtvrtka 12. srpna. V současnosti se denní návštěvnost těchto center pohybuje v nižších stovkách osob.

V okamžiku, kdy se tato centra koncem prázdnin přesunou do nemocnic, přesune se s nimi i tato rozšířená nabídka. Podle posledních odhadů by do konce prázdnin mohlo být na jihu Moravy proočkovaných 65 procent populace ve věku nad patnáct let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama