RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2021 10:53:00

Výstavba Palačovské spojky je snad v dohlednu

Výstavba Palačovské spojky je snad v dohlednu

Podle aktuálních informací vedení ŘSD Správy Zlín by, po mnoha letech příprav a oddalování výstavby dálniční spojky, mohlo na podzim dojít k zahájení skrývky zemin, kácení dřevin a archeologickým pracím.

 Od prosince minulého roku má investor platné územní rozhodnutí pro stavbu, v témže měsíci podal na Krajský úřad Olomouckého kraje žádost o stavební povolení. Pozemky na stavbu jsou vykoupeny z více než 99 % a již jen ve dvou případech běží vyvlastňovací řízení. Všechna řízení by měla být v letošním roce dokončena. V listopadu předpokládá ŘSD vyhlášení výběrového řízení na dodavatele stavby, zahájení stavebních prací od poloviny příštího roku.

Příprava záměru Palačovské spojky trvá již téměř 20 let. Jedná se jen o necelých 5 km čtyřproudové silnice, která propojí dvě mezinárodní dopravní trasy směrů na Ostravu (D1 Praha – Brno – Ostrava) a Žilinu (Ev 442 Makov – Valašské Meziříčí – Hranice – Olomouc – Hradec Králové – Liberec – Děčín). Nyní stále přibývající kamiony projíždí centrem města Hranice nebo si zkracují cestu po úzkých silnicích třetí třídy přes obec Špičky. Situace se stává velmi nebezpečnou nejen pro chodce.

„Byla jsem ubezpečena, že pro zahájení stavby je vše připraveno. Rozhodující bude uvolnění financí ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Další odložení výstavby by se náklady na opětovná řízení značně prodražilo. Hlavně je ale nadále nepřijatelné prodlužování bezpečnostních rizik z průjezdů tranzitní dopravy po naprosto nevyhovujících komunikacích,“ uvedla senátorka Seitlová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama