Mgr. Zdeněk Kettner

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2021 15:50:56

Rozhovor s dvojkou za SPD v Ústeckém kraji ve volbách do PS 2021

Rozhovor s dvojkou za SPD v Ústeckém kraji ve volbách do PS 2021

„Kdo zaspí v demokracii, probudí se v diktatuře“. Naprosto přesně popisuje situaci, o které se bude rozhodovat na podzim. Svět, tak jak jsme ho znali, se obrací na ruby. Věci dříve považovány za nemorální jsou vydávány za normu.

 1) Dobrý den, pane Kettner, děkuji za svolení k rozhovoru a první vás poprosím, abyste představil sebe a svou práci pro hnutí SPD, aby si všichni čtenáři mohli představit, kdo jste, jaký jste a co děláte.

Je mi 47 let, jsem ženatý a mám dvě děti. Přes dvacet let pracuji jako učitel fyziky a informatiky na druhém stupni základní školy. Ve volném čase jsem dříve hrál závodně hokejbal, nyní se věnuji sportovní střelbě, airsoftu a působím jako trenér florbalu u mužstva starších žáků. Do SPD jsem vstoupil v roce 2018 a jsem člen OK SPD Teplice. V témže městě jsem zastupitel za SPD a předseda Kontrolního výboru. Jsem též zastupitel Ústeckého kraje, kde působím ve Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a ve Výboru pro kulturu a památkovou péči. Jak to jen jde, se snažím o propagaci našeho hnutí, vysvětluji náš program a bojuji za očištění našeho jména, soustavně dehonestovaného příznivci nových EUropských pořádků, podporovaných liberálními médii.

2) Máte zkušenosti se školstvím, tedy i s mládeží téhle doby. Jak vnímáte dnešní mládež? Co byste si přál, aby si mladí uvědomili a co naopak podle vás vnímají velmi dobře?

Samozřejmě je těžké dnešní mládež zcela paušalizovat, vždy se najdou výjimky, ale tzv. střední proud vidím zhruba takto. Dnešní mladí mají poměrně vysoké ambice. Málokdo z dnešních náctiletých se v budoucnu vidí na horší pozici než jako ředitel, manažer či úspěšný a bohatý podnikatel. Zájem o "běžnou práci" jako jsou např. řemesla, je minimální. Naproti tomu schopnosti dnešní mládeže nejsou většinou nikterak oslnivé. Až na výjimky bych řekl, že úroveň znalostí je spíše horší než u lidí o generaci, nebo třeba jen o deset let mladších. Důvodů je jistě mnoho od zhoršující se kvality školství jako takového - osnovy, rozdíly v kvalitě škol, množství různých vysokých škol na úkor kvality atd. Ale pozoruji třeba i odlišný přístup ke vzdělání ze strany rodičů. Dříve když dítě nosilo ze školy špatné známky tak většinou rodiče přiměly své dítě k poctivější přípravě, dnes často první co udělají je, že si jdou stěžovat na učitele. Dnešní mládež zároveň považuji i za více rozmazlenou a méně odolnou než byli například moji vrstevníci.

Každopádně tedy souhlasím s tezí Petra Hampla, že v moderní době ještě neexistovala generace v takovém rozporu mezi jejími schopnostmi a ambicemi. Je logické, že velká většina z nich během 10-15 let ze svých dnešních představ tvrdě vystřízliví. Vím, že to zní poměrně kriticky, ale já mám obavy, že se v tomto pohledu příliš nemýlím, i když bych se mýlil docela rád.

 3) Bavil jste se někdy se studenty o vašem politickém přesvědčení? Jak se obvykle takový rozhovor odehrává?

Učím na základní škole a mým krédem je netahat politiku do školy! Tendence dnešní doby kdy se především na středních a humanitních vysokých školách opět snažíme děti politicky vychovávat, je mi extrémně nepříjemná. Škola má vzdělávat a ne vštěpovat politický světonázor.

Žáci se mne občas obecně na něco zeptají třeba o přestávce. Vždy jim při odpovědi zdůrazňuji, že se jedná o můj osobní názor a že je důležité, aby si každý své politické názory vytvářel na základě svých zkušeností a čerpáním a porovnáváním různých informací.

4) S respondenty tohoto rozhovoru si chci povídat hlavně o programu SPD, o kterém jsem přesvědčená, že dopodrobna neví ani zarytí odpůrci hnutí. Jaký bod hnutí byste rád vy osobně vyzdvihnul a o kterém bodě programu si myslíte, že bude nejdůležitější prosadit v budoucnosti?

Klíčových bodů programu SPD je několik. Potřebujeme národní ekonomiku, soběstačnost v potravinách a strategických produktech (například energetika), nesmírně pozitivní by byla možnost přímé demokracie i zrušení zbytečného a škodícího Senátu, ale pokud mám vypíchnout programový bod, který je sice notoricky známý a do určité míry i obehraný, ale podle mě zcela zásadní, je to ubránit Českou republiku před migrační vlnou z Afriky a islámských zemí a obecně u nás nedopustit rozšíření islámské ideologie. Protože pokud dopustíme postupnou výměnu původního obyvatelstva a rozvoj islámské ideologie tak jak probíhá dnes v Německu, Švédsku, Francii či Beneluxu, je automaticky během 1-2 generací nevratně ztraceno vše ostatní!

5) Hnutí SPD je protiunijní hnutí: jak se vy stavíte k členství ČR v evropské unii a jak se stavíte k přijetí eura?

Jsem jednoznačně proti zavedení Eura! Vlastní měna je podle mě zásadní ekonomický nástroj suverénní země. Jedním ze zásadních důvodů pro zachování koruny vidím jako možnost v nepříznivých časech mít možnost regulovat naší měnu skrze ČNB a docílít nastartování ekonomiky (jedná se samozřejmě o jeden z dílčích kroků, které se k nastartování ekonomiky musí provést). K tomuto kroku ČNB v minulosti několikrát přistoupila, kde výsledkem byla podpora vývozu.  V případě mého postoje k členství v EU jsem jednoznačně pro Czexit. Vůči Evropské unii mne napadá řada přívlastků. Dekadentní, škodící, neschopná, neomarxistická, přebyrokratizovaná, proimigrační atd. Uznávám, že žádný z nich není příliš lichotivý.

6) Blíží se nám parlamentní volby, kdy má vysoké preference v různých průzkumech strana Pirátů. Jaký na to máte názor a v čem se podle vás Pirátská strana nejvíce liší od našeho hnutí SPD?

Piráti se od SPD liší tolik, že víc už by to šlo jen stěží. Piráti jsou reprezentanti novodobé nastupující totality. Té, která přichází v rouše politické korektnosti, pravdoláskařství, liberální demokracie a tzv. otevřené společnosti. Za tu schovají všechno, otevření hranic migrantům, zdražování energií a ničení konkurenceschopnosti průmyslu kvůli zelené ideologii, utopické genderové kvóty, zvýhodňování LGBT menšiny na úkor většiny, ale i omezování svobody slova paragrafy o tzv. předsudečné nenávisti atd. Piráti jsou strana napojená na politické multikulturní neziskovky a nadnárodní struktury. SPD vs Piráti jsou střet dvou světů. Konceptu silného národního státu versus kosmopolitní společnosti ovládané nadnárodními firmami a bruselskými úředníky, kteří nebyly nikým zvoleni.

7) Nakonec nám řekněte, co byste chtěl vzkázat podzimním voličům? (Tento bod je i váš prostor pro volné vyjádření).

Použiji známý citát: „Kdo zaspí v demokracii, probudí se v diktatuře“.  Naprosto přesně popisuje situaci, o které se bude rozhodovat na podzim. Svět, tak jak jsme ho znali, se obrací na ruby.  Věci dříve považovány za nemorální jsou vydávány za normu. Totalita se vydává za demokracii, nastolování diktatury je vydáváno jako boj za záchranu demokracie. Skuteční demokraté jsou očerňování jako fašisté, xenofobové a rasisti ve snaze je primitivně zbavit podpory veřejnosti. Opravdu už není na co čekat. Řekl bych, že není za pět dvanáct, ale pět po dvanácté. Komu všechny tyto zběsilosti vadí, má určitě jasno. Jasno jestli volit a koho volit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama