Ing. Monika Štayrová

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2021 16:50:00

Hradec Králové v pololetí hospodařil s kladným saldem 4,4 milionu

Hradec Králové v pololetí hospodařil s kladným saldem 4,4 milionu

Pololetní výsledek rozpočtového hospodaření Hradce Králové je 4,4 mil. Kč. Příjmy města dosáhly v polovině roku 58 procent, výdaje pak 33 procent schváleného rozpočtu.

Téměř všechny jeho položky vykazují v meziročním srovnání nárůst plnění. Na investicích město v prvním pololetí vyčerpalo 199 milionů korun, což je nejvíce za posledních deset let.

Rozpočtové příjmy i výdaje k poslednímu červnu roku 2021 dosáhly hranice 1,22 miliardy korun. „V porovnání s plněním v roce 2020 to u příjmů znamená nárůst ve výši téměř 110 milionů. Po loňském neočekávaném propadu přichází pozvolný růst a blížíme se ‚předcovidovým‘ hodnotám, tedy k plnění roku 2019,“ říká ekonomická náměstkyně primátora Hradce Králové Monika Štayrová. Daňové příjmy, které město získalo především z rozpočtového určení daní, tvořily 966,6 milionů korun z celkové výše příjmů.

V oblasti kapitálových výdajů, tedy v investicích, byl pro rok 2021 schválený rozpočet ve výši 224,5 milionu korun. „V polovině roku město vyčerpalo již 199 milionů korun, což je třikrát více než loni a nejvíce za posledních deset let,“ doplňuje náměstkyně Štayrová. Na této částce se nejvíce podílí práce na objektu odlehčovací služby v Honkově ulici, výstavba tělocvičné haly na Pouchově, rekonstrukce ulice Hlavní, zahájená stavba multifunkčního stadionu, projekční práce na inteligentním dopravním systému, úpravy prostoru před zimním stadionem či výkupy pozemků a směny nemovitostí. V druhém pololetí město zahájí stavbu lávky přes Labe u Aldisu, v červenci již začala stavební část inteligentního dopravního systému či investice do oprav školských budov.

Na jaře město rozpočet upravilo rozdělením výsledku hospodaření a přesunem nedokončených nebo nezahájených investic z roku 2020. Kapitálové výdaje jsou nyní v upraveném rozpočtu na úrovni necelých 1,4 miliardy korun. Loni Hradec Králové hospodařil s přebytkem 171 milionů korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama