Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2021 6:37:00

Stezka provede Tmavým Dolem

Stezka provede Tmavým Dolem

S historií Tmavého Dolu seznamuje naučná stezka, která vznikla ve spolupráci tamního domova pro seniory a Městského muzea Rtyně v Podkrkonoší.

 Slavnostnímu otevření předcházel křest knihy, jež tvůrce stezky inspirovala. Trasa plná dobových fotografií prolíná zadní část areálu domova pro seniory a je plně přístupná veřejnosti.

„Velice vítám všechny aktivity, které napomáhají ke sbližování klientů našich domovů s širokou veřejností a zpestřují tak jejich každodenní život. Také Královéhradecký kraj jako zřizovatel se snaží neustále zlepšovat podmínky ve svých pobytových zařízeních. Zde v Tmavém Dole pomalu finišuje výstavba nového oddělení s více než 80 moderními lůžky, které začne v září sloužit klientům,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za sociální oblast.

„Návštěvníci naučné stezky se cestou seznámí s historií tohoto místa, kde se od roku 1856 do roku 1972 těžilo uhlí a od poloviny minulého století zde fungoval nápravný pracovní tábor pro osoby odsouzené za protistátní činnost k trestu odnětí svobody na dobu jednoho roku až na doživotí,“ popisuje Antonín Stanislav, ředitel Domova Důchodců Tmavý Důl. Domov na místě někdejšího lágru funguje od 80. let. minulého století.

Domov důchodců v Tmavém Dole patří k největším domovům na Trutnovsku a v současnosti disponuje 100 lůžky. Jeho kapacita se po otevřením nového oddělení zvýší o 56 lůžek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama