Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2021 14:01:00

Mnozí jste si sáhli na úplné dno

Mnozí jste si sáhli na úplné dno

Za pomoc v boji s covidem rozdal Jihomoravský kraj přes 260 medailí a více než sto diplomů.

Až po uši zabalení v ochranných oblecích nastupovali na nekonečné směny, do boje s neviditelným novým nepřítelem, kterého svět teprve pomalu poznával.

Byl to právě nemocniční personál, který stál od počátku pandemie v první linii. A jako první se dnes (26. srpna 2021) za své úsilí dočkal i oficiálního ocenění.

Za pomoc a nasazení během pandemie dnes udělil Jihomoravský kraj celkem 366 ocenění: 263 medailí a 103 děkovných diplomů. „Vy jste právě ti, co zakusili nejvíc. Mnozí jste si sáhli na úplné dno. Určitě vás ani nenapadlo, že bychom se někdy dostali do tak bizarní situace, kdy se budeme bavit o tom, zda budeme pacienty vozit na výstaviště. Ale právě díky vaší práci se ukázalo, že to nebylo nakonec potřeba. Chtěl bych vám opravdu moc poděkovat, že jste to zvládli tak, jak jste to zvládli,“ vzkázal zdravotníkům hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Kromě zástupců zdravotnických zařízení si při slavnostním aktu na krajském úřadu převzali medaile i zástupci nominovaných středních a vyšších odborných zdravotnických škol, Dobrovolnického centra Masarykovy univerzity, pracovníci očkovacích center, sociálních služeb, krajského úřadu nebo složek integrovaného záchranného systému. Děkovné diplomy obdrželi starostové a tajemníci krizových štábů obcí s rozšířenou působností a také 34 zaměstnanců krajského úřadu, kteří obsluhovali informační krizovou linku.

Udílením cen chtěl vzdát Jihomoravský kraj hold a poděkovat všem, kteří se aktivně zapojili do boje s pandemií onemocnění covid-19, co těžce zasáhla do života lidí a fungování zdravotnického systému. Potřebná byla každá další ruka. V nemocnicích a sociálních službách pomáhali studenti, hasiči i policisté, kteří dohlíželi také na dodržování protiepidemických opatření. Řada z nich byla po ruce i hygienikům při trasování nemocných a jejich kontaktů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama