Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2021 15:54:00

ČSSD může své proklamace o levicovosti proměnit v činy. Třeba v České poště

ČSSD může své proklamace o levicovosti proměnit v činy. Třeba v České poště

Poté, co sklidil kritiku státní podnik Česká pošta za sponzoring Prague Pride, přichází vystřízlivění z proklamací o rovných právech, která sice pošta ordinovala druhým, ale sama na ně - jak se ukazuje – zapomněla!

Státní podnik - navíc pod správou Ministerstva vnitra ČR, které vede teď před volbami na levici si hrající ČSSD - se totiž chce po březnovém propouštění znovu zbavovat kmenových zaměstnanců a nahradit je těmi agenturními.

Podle mého soudu by to měly být právě státní podniky, které nastavují laťku platových podmínek, zaměstnaneckých jistot a stability práce! Jejich hlavním úkolem není generovat obrovské zisky, ale hlavně naplňovat potřeby lidí. Česká pošta, bohužel, dlouhodobě nedosahuje kvality služeb, kterou od ní občané očekávají, o čemž svědčí nejen nepřeberné množství vtipů, ale zejména obliba jiných balíkových společností, což je zisková oblast, kde například pošta – navzdory téměř dokonalému pokrytí ČR – absolutně zaspala.

Ale tím, že místo kmenových zaměstnanců začne využívat pracovních agentur, rozhodně nemůže očekávat, že se kvalita služeb bude zlepšovat. 

Agenturní zaměstnávání začíná způsobovat na českém pracovním trhu stále větší problémy. Z nástroje, jak pokrýt sezónní nárůst objemu práce, se stal nástroj, jak ušetřit náklady na zaměstnancích, obcházet pracovní právo a hlavně: jak oslabovat odborové organizace, což považuji za obrovský problém. Silné odbory jsou výrazným hybatelem na cestě k důstojným pracovním podmínkám a stabilnímu růstu mezd. Dosud se však agenturnímu zaměstnávání na české politické scéně postavila jen KSČM! 

O to větším překvapením je pro mě, že se touto cestou rozhodl vydat i státní podnik. Česká pošta dělá velkou chybu, když místo toho, aby investovala do spokojených a dobře motivovaných zaměstnanců, raději na lidech šetří. To v kombinaci s astronomickými odměnami pro nejvyšší vedení na mě opravdu nepůsobí jako práce dobrého hospodáře.

Takhle se kvalitních poštovních služeb jen tak nedočkáme. A co myslíte, půjde ministryně Maláčová na kontrolu do dep České pošty, nebo se svého stranického guru Hamáčka, který má tento státní podnik v gesci, neodváží kritizovat?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama