Jakub Kulhánek, MA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2021 22:04:00

Čeští velvyslanci projednali podporu byznysu i digitální diplomacii

Čeští velvyslanci projednali podporu byznysu i digitální diplomacii

Pravidelná porada vedoucích zastupitelských úřadů ČR se uskutečnila ve dnech 23. až 27. srpna 2021 v Černínském paláci. Poradu zahájili předseda vlády Andrej Babiš a ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD).

Mezi projednávanými tématy byla ekonomická diplomacie, pomoc občanům v zahraničí a také blížící se české předsednictví v Radě EU.

Porada velvyslanců se uskutečnila po dvouleté přestávce způsobené pandemií. Zhodnocení posledního vývoje a také opětovné zintenzivnění diplomatické činnosti na všech úrovních proto bylo jedním z klíčových témat porady.  „Jakkoli byly poslední měsíce složité, dovoluji si tvrdit, že jsme v této zkoušce obstáli. S řadou zemí jsme vyjednali zjednodušení podmínek pro české turisty a o změnách jsme pravidelně a operativně informovali prostřednictvím webu, sociálních sítí i call centra,“ zdůraznil.

Velvyslanci se v tomto duchu během setkání radili o řadě témat – posílení ekonomické diplomacie v podobě cest s podnikatelskými delegacemi, zlepšování konzulárních služeb občanům v zahraničí, bezpečnost i nové způsoby prezentace Česka v zahraničí. „Cesty ministra s podnikateli by měly být samozřejmostí, naopak cesty ministra bez podnikatelských delegací vnímám jako výjimečné,“ doplnil šéf české diplomacie.

Zvláštní prostor byl věnován přípravám blížícího se českého předsednictví v Radě EU. „Priority na úrovni MZV lze shrnout tak, že chceme Evropu silnou, odolnou a udržitelnou. Klíčová pak bude samozřejmě politika rozšíření EU. Je v našem ekonomickém, politickém i bezpečnostním zájmu co nejrychlejší evropská integrace zemí západního Balkánu,“ uvedl šéf české diplomacie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama