Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2021 19:18:00

Jednotvárná politika nedokáže zohledňovat potřeby nás všech

Jednotvárná politika nedokáže zohledňovat potřeby nás všech

Nejmladší česká europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) tento týden odstartovala unikátní podcastovou sérii v rámci kampaně Politika je pro všechny.

 Tzv. Podcast pro všechny přinese do začátku tři rozhovory s různými lidmi v různých úrovních politiky, kteří se vymykají šabloně současných politiků, „staršího muže v obleku“. Gregorová chce kampaní přitáhnout do politiky nové osobnosti, které nepatří do tradičních politických škatulek.

Série v rámci stejnojmenné kampaně (ZDE) odstartovala rozhovorem s 28letou místopředsedkyní Zelených, Annou Gümplovou.

„Já jsem se dostala k politice skrz neziskový sektor a environmentální aktivismus. Spousta těch věcí, za které bojujete nebo je chcete změnit, se ale nejlépe mění právě z těch politických pozic. Samotnou mě původně ani nenapadlo jít do politiky, chtěla jsem jen řešit konkrétní problémy,“ popisuje svůj vývoj mladá politička. „Pokud vidíte problémy, u kterých vám připadá, že nejsou dostatečně řešené, tak je potřeba se zvednout z gauče a angažovat se, v jakékoli podobě,“ motivuje také Gümplová.

Co znamená reprezentovat mladé? Proč se Češi štítí politických stran? Jak vyzrát na hejty? Proč by měli mladí vůbec chtít do politiky? A má vůbec smysl se politicky angažovat? To vše mladé političky rozebírají v premiérovém podcastu, který je už nyní dostupný i ve video verzi na youtube ZDE.

„Kampaní chci podpořit větší pestrost v naší politice. Proč? Protože jednotvárná politika nedokáže zohledňovat potřeby nás všech. Různí lidé mají rozdílné životní zkušenosti a přinášejí nové úhly pohledu. Naši demokracii ale dlouhodobě brzdí nízké zastoupení žen, mladých lidí a dalších skupin. V této kampani se zaměřuji na příčiny, ale snažím se hledat i to, co můžeme udělat, aby se situace zlepšila,“ vysvětluje Markéta Gregorová, která by měla tento týden představit veřejnosti i exkluzivní spot ze svého pracovního dne Bruselu, který má právě za cíl přiblížit lidem běžnou práci politiků. Kampaň je financována z prostředků evropské frakce Greens/EFA.

Oficiální web najdete ZDE, kampaň můžete sledovat na sociálních sítích Facebook (ZDE), Twitter (ZDE), Instagram (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama