ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2021 8:36:00

STAN se otevírají mladým, do hnutí lze nově vstoupit již od 16 let

STAN se otevírají mladým, do hnutí lze nově vstoupit již od 16 let

Součástí XI. Republikového sněmu hnutí STAN bylo také schválení nové podoby stanov. Jejich proměna pomůže většímu zapojení mladých lidí, kteří mají o politiku zájem a uznávají hodnoty hnutí.

 Dojde tím i k prohloubení spolupráce s mládežnickou organizací mSTAN, jejíž členové se dlouhodobě zapojují v rámci všech aktivit hnutí STAN. Nově byla také stanovena věková hranice pro vstup do organizace. Oproti jiným politickým stranám mohou nyní zájemci podávat přihlášku již od 16 let.

„Mladou generaci považuji, zejména v této době, za velkou naději. Pro společnost i politickou kulturu je důležité, aby se i mladí lidé zajímali o politické dění, ať už je to na jakékoliv úrovni. Jsou to totiž lidé zodpovědní a mají snahu změnit vývoj země podle svých představ. Mladí lidé jsou pro mě velkou inspirací, a jsem proto rád, že tyto změny v našich stanovách přišly a my tak jejich aktivity můžeme více podpořit,” okomentoval změny ve stanovách předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

„Vážím si změn, které se ve stanovách přijaly. Dokazuje to, že hnutí STAN má zájem o mladé lidi a jejich hlas. Ti mají před sebou výzvu, budoucnost společnosti je v jejich rukou, jde o příležitost a zároveň odpovědnost. Je na nás, jak se k této výzvě každý postavíme, zda čelem, nebo zády. Hnutí STAN se staví výzvám čelem, dobrý starosta je přeci ten, který řeší problémy své obce a snaží se o rozvoj komunity. V Mladých starostech a nezávislých se snažíme být platformou, která nabídne mladým lidem, kteří chtějí aktivně čelit výzvám budoucnosti, zkušenosti, dovednosti a přátelské vazby. Díky spolupráci s hnutím STAN můžeme získávat poznatky z praxe od aktivních politiků, ale zároveň jim poskytovat podporu a předávat naše znalosti,” hodnotí spolupráci předseda mSTAN a nejmladší starosta v ČR Tomáš Pavelka.

Spolek mSTAN sdružuje mladé lidi, kteří se ztotožňují s liberálně konzervativními hodnotami. Usiluje o kultivaci politického prostředí a zasazuje se o zapojování mladých do veřejného života v rámci hnutí Starostové a nezávislí. Veškeré aktivity organizace můžete sledovat ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama