Ing. Josef Bělica, MBA

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2021 5:35:00

Havířovské děti vyberou jméno nově zrekonstruované železniční budově

Havířovské děti vyberou jméno nově zrekonstruované železniční budově

Rekonstrukce havířovského železničního nádraží vstupuje do své poslední fáze.

Jde o přeměnu interiéru výpravní budovy na sportovně-společenské centrum, o kterou se během následujících měsíců postará město Havířov, a děti o nový název budovy. Proto Magistrát města Havířova vyhlásil soutěž pro místní školy. Nový název výpravní budovy by měl být znám začátkem příštího roku.

Nové jméno budou vybírat děti ze 17 základních škol zřizovaných městem a ze 7 základních škol ze spádových oblastí. Z každé základní školy vzejdou dva návrhy, za první a druhý stupeň, které bude posuzovat desetičlenná komise. Ta bude složena z vedení Magistrátu města Havířova. Na školu, která vymyslí vítězný název, čeká odměna.

„Vzhledem k budoucímu významu budovy pro pořádání sportovních i kulturních akcí většího charakteru, by bylo vhodné toto sportovně-společenské centrum pojmenovat. Jsem velmi zvědavý, jaká jména ty naše malé bystré hlavičky vymyslí. Hlavně to ale znamená, že kompletní, nesmírně náročná rekonstrukce havířovské železničního nádraží se nám pomalu, ale jistě blíží do velkého finále. Po nové výpravní hale a dopravním terminálu před nádražím, dopadla i rekonstrukce exteriéru historické výpravní budovy na výbornou a město se teď postará o rekonstrukci interiéru. Pokud půjde všechno podle plánu, obyvatelé Havířova by mohli nové centrum plně využívat již příští rok,“ říká havířovský primátor Josef Bělica.

Konkrétně je uvnitř velkorysé budovy v plánu realizace hřišť na volejbal, badminton, basketbal, několika bowlingových drah, lezecké stěny a v plánu je i lyžařský trenažér. Toto využití bylo konzultováno a navrženo po diskusi se sportovními kluby ve městě Havířově a plně reflektuje jejich požadavky. Prostory haly disponují i uzamykatelnou skladovací plochou vhodnou jako úschovna vybavení pro případné jiné společenské akce. Reprezentační charakter budovy je zároveň možno využít k pořádání společenských událostí, jako jsou koncerty, divadelní představení, přednášky, výstavy, projekce nebo galavečery.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama