ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2021 22:34:24

Čeká nás návrat zpět na stromy?

Čeká nás návrat zpět na stromy?

Jaké nás čekají dopady při ústupu od uhlí a jádra? Bude světlo v domácnostech svítit jen omezenou dobu, neboť elektřina bude luxus, který si nebudeme moci dovolit?

Dopady nepromyšleného tlaku na uspíšení dekarbonizace začínají přinášet své negativní ovoce.                                                               Cena emisních povolenek přesáhla neuvěřitelnou hranici 60 euro za tunu. To si ani ten největší pesimista nedokázal představit. Ruku v ruce s programem EU zvaným „Grean Deal“ (který mimo jiné naši Piráti zuřivě prosazují), máme tedy patrně zaděláno na brzký návrat zpět na stromy.

Česká energetika investovala v devadesátých letech masivní miliardy do odsíření svých tepelných elektráren. To přineslo nesporné zlepšení ovzduší. Kdo navštívil například Krušné hory v osmdesátých letech a porovná s dneškem, musí uznat rozdíl. Tyto hory dnes patří k nejkrásnějším horám naší země.

 Avšak současní ekoteroristé prosazují totální omezení uhlíkové stopy, vznikající činností člověka. To vedlo například k odstavení jaderných elektráren v sousedním Německu. Ti se rozhodli nahradit výpadek jádra a uhlí z alternativních zdrojů. Bohužel, ani slunce a ani vítr vám předem nepoví, jak silné míní svítit či foukat. Je tady jasné, že tato energie je značně nestabilní a tak se musí možné výpadky někde nahrazovat. Vše ještě zhorší masivní zavádění elektromobilů, které bude muset někdo nakrmit. Nehledě na to, že tato auta budou jen pro vyvolenou úzkou skupinu, ale s tím už tak nějak počítají…..                                                

Dekarbonizace je však jen jedna strana mince. Tou druhou je nedostatek energie na evropském trhu. Ústup Německa od uhlí a jádra totiž způsobil její nedostatek, a jelikož je to komodita obchodovatelná na burze, tedy i výrazný nárůst její ceny. A bohužel, dle všech indicií, rozhodně ne konečný.                                                                                              Česká republika patří k významným vývozcům elektrické energie a spolu s Polskem zásobuje a dorovnává německé výpadky. A tak zelené Německo pokrytecky svítí, topí a buduje průmysl i díky energii z fosilních zdrojů, nad kterými jinak tak vehementně ohrnuje nos. Možná nám i prodává za oněch 60 euro za tunu své ušetřené emisní povolenky.

Pokud půjdeme podobným směrem jako doposud, je reálně možné, že budeme kopírovat Rumunsko nebo Severní Koreu, kde  mohlo světlo v domácnostech svítit jen velice omezenou dobu,  neboť elektrická energie byla luxusem, který si prostě tyto státy nemohly dovolit.

 O možnosti pořízení tzv. ekologických elektromobilů ani nemluvím. Jejich ceny hovoří totiž za vše. Možná je jejich provoz ekologický, co však ekologické rozhodně není, je následná likvidace vysloužilých elektrických baterií, která tyto hračky pro zelené milionáře pohánějí.                                                                                          Ochraně životního prostředí říkám ano, ale rozumně a s jasně dotaženou koncepcí, aby byl zachován důstojný a smysluplný život lidské populace. Toto bohužel tzv. „Green Deal“ zcela popírá, jelikož není ani tak vědecky podloženým plánem, jako spíše politickým projektem bez ohledu na možné negativní dopady na běžnou populaci. Na tomto mém tvrzení nic nemění ani zuřivý boj Pirátů a jim podobných zelených radikálů, kteří momentálně  okupují veřejný prostor a dominují takřka všem médiím.

 Díky EU, Pirátům a bláznivým ekoteroristům jsme propadli  novému ekonáboženství, o kterém se nediskutuje. A pokud byste se náhodou diskutovat rozhodli, udělají z vás zelení praporečníci zpátečníka a totálního pomatence, který má za cíl zlikvidovat naší planetu kanonádou skleníkových plynů.

 Dle všeho naší budoucnost nečeká nic radostného. Kostky totiž již byly vrženy. Stejně jako se sektářský pomatenec nedá přesvědčit o svém bludu, podobně neopustí své mantry ani ti, kteří se rozhodli vrátit svět zpět do mladší doby kamenné. Je jen otázkou, zda nám dovolí v těch našich jeskyní rozdělávat oheň, či zda se z nás nestanou opět jen lovci a sběrači bez možnosti opéct si uloveného králíka na hřejivém ohýnku.                                                                                                         Zajímavé na tom všem je, že to nikomu asi nevadí. Protože pokud se mýlím, tak by přece lidé v Evropě masívně chodili k volbám a řekli jasné ne? Ale zájem o volby do EP je u nás v ČR mizivý, a stejné to bude i jinde. Volit chodí pouze občané, kteří si tam tuhle sortu zvláštních poslanců přejí. Jinak by se tam ti blázni přece nedostali, nemyslíte?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama