PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2021 15:42:00

Před volbami nikdo nepřizná, že bude zvyšovat daně

Před volbami nikdo nepřizná, že bude zvyšovat daně

Komentář na facebookovém profilu k příklonu hnutí ANO k pravici

 Po posledních sněmovních volbách jsem v rámci povolebních jednání cítil ze strany ANO zájem dělat politiku s ODS. Dnes hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák z ANO neustále opakuje, že by chtěl otočit kormidlo skutečně doprava. A není z politiků ANO sám.

Co by takové otočení kormidla vládní politiky doprava ale znamenalo? Dnes se vám nikdo před volbami nepřizná, že bude zvyšovat daň z přidané hodnoty a budou tak dražší základní potraviny, vyšší nájmy a ceny energie. Nebo že se budou privatizovat veřejné služby. Jenže obojí jsme u pravicových vlád už zažili.

Pravicová koalice SPOLU také pořádně neřeší příjmy státního rozpočtu. Odmítají např. návrhy ČSSD na zavedení progresivního zdanění, kdy by bohatí přispívali do rozpočtu více. Prý trestáme úspěšné. Je to nesmysl. Progresivní zdanění je naprosto běžné na západ od nás, například i v sousedním Německu. Pokud tak koalice SPOLU slibuje prozápadní politiku, mohli by začít u daní.

Více o tom, jak zásadní jsou nadcházející volby, i o programu ČSSD si můžete přečíst v rozhovoru nebo poslechnout v podcastu PoliTalk ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama