Mgr. Václav Řehoř

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2021 16:47:00

Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se spějí do finále

Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se spějí do finále

Řada letošních investic do rekonstrukcí krajských silnic finišuje. Pro řidiče se už otevřela silnice z Krňovic do Třebechovic a do konce září k ní přibude úsek komunikace z Malšovy Lhoty do Malšovic.

Na obnovu své silniční sítě, tedy silnic II. a III. třídy a mostů, dá letos Královéhradecký kraj okolo 800 milionů korun.

„Letos kraj zahájil 25 nových staveb, dalších pět staveb přešlo z loňska. Představuje to výstavbu 50 kilometrů silnic a šesti mostů. Vedle celkových rekonstrukcí provádíme také souvislé opravy. V rámci rozvoje průmyslové zóny na Rychnovsku se navíc dokončuje obchvat Domašína,“ uvedl radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy a majetku.

Od začátku září se již jezdí po rekonstruované silnici II/298 z Krňovic do Třebechovic. Práce zde začaly 5. července a do předčasného užívání byla předána komunikace po necelých dvou měsících. Za stavební práce a materiál zaplatil kraj 8,2 milionu korun včetně DPH.

V polovině září se obnoví provoz na silnici III/3111 v Orlických horách, která byla uzavřena kvůli stavbě nového mostu. Práce skončily také na silnici II/300 v Kocbeřích a silnici III/27 947 z Dětenic do Osenic.

Na konci září se otevře silnice z Malšovy Lhoty do Malšovic. Na této stavbě spolupracoval Královéhradecký kraj s městem Hradec Králové, a zatímco kraj nechal vytvořit novou konstrukci vozovky, město opravilo chodníky a autobusové zastávky lemující komunikaci. Stavba financovaná ze Státního fondu dopravní infrastruktury vyšla na 15,4 milionu korun s DPH.

Ve Velkém Poříčí skončila omezení kvůli stavbě opěrné zdi, kterou vedení kraje nechalo postavit, aby zajistila stabilitu komunikace. Železobetonová zeď měří na délku 80 metrů a součástí stavby byla i obnova povrchu silnice. Celkové náklady jsou 7,2 milionu korun.

Dlouho očekávaný konec rekonstrukce silnice II/308 mezi Novým Městem nad Metují a Bohuslavicemi je také na dohled. Téměř sedmikilometrový úsek se řidičům otevře v polovině října. Náklady na stavbu jsou 181,6 milionu korun včetně DPH a součástí rekonstrukce vozovky byla i stavba zárubních gabionových zdí a odvodnění v intravilánech měst.

Na začátku prosince budou řidiči moci projet po nyní uzavřeném úseku silnice II/303 z Velkého Poříčí směrem na Hronov. Královéhradecký kraj zde opravuje 2,4 kilometru dlouhý úsek komunikace, která byla v žalostném stavu a vykazovala množství nerovností a konstrukčních poruch. Součástí stavby za více než 73 milionů korun s DPH je kromě nové silnice také vznik odbočovacího pruhu u areálu Střední průmyslové školy propagační tvorby a polygrafie ve Velkém Poříčí, rekonstrukce stávajících a vybudování nových stok dešťové kanalizace a propustků.

V prosinci skončí také oprava silnice III/3024 vedoucí Broumovem směrem na Šonov. Na půlkilometrovém úseku kraj postaví kompletně novou silnici včetně odvodnění, a to za téměř 16 milionů korun.

„Královéhradeckému kraji se i letos daří udržet trend posledních čtyř let, během nichž investoval do dopravní infrastruktury téměř 4,5 miliardy korun. K nejvýznamnějším zdrojům financování patří Integrovaný regionální operační program a Státní fond dopravní infrastruktury, v příhraničních oblastech pak program Interreg V-A Česká republika-Polsko,“ dodal radní Řehoř.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama