Mgr. Lubomír Volný

  • Volný blok
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2021 9:23:42

Volební výbor Poslanecké sněmovny porušil zákony!!!

Volební výbor Poslanecké sněmovny porušil zákony!!!

Volební výbor Poslanecké sněmovny porušil zákony a z Rady ČT odvolal Ing. Hanu Lipovskou PhD.

 Volební výbor Poslanecké sněmovny dnes (7. září 2021) rozhodl o odvolání členky Rady ČT Hany Lipovské, která kandiduje ve sněmovních volbách za politickou stranu Volný blok. Volební výbor Poslanecké sněmovny přitom porušil zákony ČR, protože z jednání zcela protiprávně za použití policie vyloučil veřejnost!

Výbor hned po začátku přerušen kvůli přítomným členům politické strany VOLNÝ blok. Ti totiž dorazili na jednání bez ochrany dýchacích cest. Následně jsem se přel s policií o to, zda na jednání má být přítomna veřejnost, když novináři vpuštěni byli. Výbor nakonec doporučil Poslanecké sněmovně Lipovskou odvolat z Rady ČT.

Hana Lipovská je lídryní kandidátky Volného bloku v Pardubickém kraji, zároveň i členkou Rady ČT. A to se právě nelíbí volebnímu výboru Poslanecké sněmovny (tedy některým členům) a rozhodli se situaci řešit. Na začátku jednání však došlo k přerušení, a to z toho důvodu, že na jednání dorazili příznivci Volného bloku bez respirátorů.

„Zbabělci a pokrytci odcházejí, aby nás lidi, kteří odmítáme dodržovat nelegální vládní nařízení, mohla vyvádět policie. Takže si ten zákrok pěkně natočíme a pěkně vám jej zveřejníme,“ poznamenal jsem v živém přenosu z jednání výboru. Místnost v tu dobu opouštějí poslanci, členové volebního výboru. Pár jich zůstává.

„Upozorňuji, že jednání výboru je ze zákona veřejné, že policie má jedinou možnost, vzít si od nás občanský průkaz, identifikovat lidi, kteří nedodržují nezákonné vládní nařízení a předat celou věc k vyřízení dalšímu orgánu. Jakýkoliv další postup bude nezákonný,“ upozornil jsem komisi. 

Nakonec byla svobodná část veřejnosti z místnosti skutečně vyloučena, kamery byly v průběhu odcházení hostů vypnuty. Natáčel jen Volnýjsem jen já. Veřejnost vyváděla policie. Poslanci také hledali jinou místnost, kde by mohli o Lipovské rozhodnout. Vše jsem zaznamenal na svůj telefon šel za nimi.

Neveřejné jednání nebylo vyhlášeno, ale veřejnost byla vykázána

Na následné jednání jsme byli vpuštěni bez respirátorů jen my poslanci a Hana Lipovská. Svobodná část veřejnost už vpuštěna nebyla. Byla ovšem vpuštěna veřejnost ze strany novinářů. 

Nejprve došlo k hádce před vstupem na výbor, kdy veřejnost zastavuje pracovník ochranné služby. „Nemůžete jít dovnitř. V případě, že tam půjdete, budete se zodpovídat z přečinu napadení úřední osoby. Pán nepůjde dovnitř,“ řekl pracovník. „Vy jste ho nevyzval jménem zákona, takže může jít dovnitř,“ reagoval jsem. „Dobře, takže jménem zákona nepůjdete dovnitř,“ zareagoval pracovník. Muž tak dovnitř nevstoupil. „Policie pokračuje opět v porušování ústavních práv občanů, protože jim to nařídil někdo na základě porušování jednacího řádu Sněmovny. Žádné neveřejné jednání nebylo vyhlášeno,“ podotkl jsem.

Následně jsem oslovil poslance, kteří veřejnost vyloučili a naopak některé novináře vpustili. 

Zde jsou má slova:

„Jako mafie si můžete pokračovat, v čem chcete. Porušili jste jednací řád a veřejnost má právo to vědět. Nezákonně jste ale vyloučili veřejnost z tohoto jednání. Jste zločinci. Nelegálně jste si odhlasovali něco, na co nemáte nárok. Ostuda všem, kteří pro to zvedli ruku. Ostuda každému novináři, který se na tom bude podílet.“ 

Poté nezbylo než odejít z této kvazischůze.

Odkaz: https://volnyblok.cz/volebni-vybor-poslanecke-snemovny-porusil-zakony-a-z-rady-ct-odvolal-ing-hanu-lipovskou-phd/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama