prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2021 15:18:00

Město pořizuje další vybavení do budovy odlehčovací služby v Honkově ulici

Město pořizuje další vybavení do budovy odlehčovací služby v Honkově ulici

Odlehčovací služba v Honkově ulici v Hradci Králové má v příštím roce zahájit provoz, do té doby musí město zajistit plné vybavení budovy. Část speciálního vybavení a nábytku již město vybralo během letních měsíců.

Dodávku kancelářského nábytku včera schválili radní města, a to od společnosti ARTSPECT za 63,5 tisíce korun. Spolu s tím bylo ještě schváleno vypsání výběrového řízení na pořízení nového sedacího a zahradního nábytku.

„Se zahájením provozu odlehčovací služby v nové budově v Honkově ulici počítáme na jaře příštího roku, do té doby potřebujeme mít zajištěné její kompletní vybavení. Již jsme vybrali dodavatele zvedacího systému pro ležící klienty, elektrických pečovatelských lůžek, lůžek s nočními stolky, matrací, evakuačních podložek, transportního vozíku na lůžka i kancelářského nábytku. Se všemi dodavateli musíme uzavřít smlouvy, ze kterých mimo jiné vyplývá termín dodání, který předpokládáme po novém roce. Všechna zařízení je třeba vhodně umístit, a některá také odborně instalovat, což bude možné až po kolaudaci nové budovy,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Během následujících týdnů se město chystá vypsat výběrová řízení také na dodávku sedacího a zahradního nábytku, IT technologie a speciální vanu. Na veškeré vybavení budovy město alokovalo částku 13 milionů korun.

Stavební práce na budově odlehčovací služby pokračují podle stanoveného harmonogramu. „V současné jsou venkovní omítky již dokončeny, a to včetně keramických obkladů. Hotové jsou také konstrukce střech a hrubé úpravy terénu v nádvoří. Ve vnitřních prostorách dále pokračují práce na vybavení teplovodní kotelny a probíhá zde také montáž sádrokartonu. V nadcházejících dnech budou stěžejní dokončovací práce v suterénu budovy a montáž sádrokartonů. Průběžně také pokračuje výmalba objektu,“ informuje náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Doposud bylo prostavěno více než 57,6 milionu korun bez DPH.

Budovu odlehčovací služby v Hradci Králové staví město od května 2020, dokončena má být ještě v letošním roce. Zhotovitelem je společnost Strabag. Odlehčovací službu zde bude provozovat městem zřízená organizace Sociální služby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama