Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2012 14:50:50

Vláda pokračuje v devastaci růstu a zvyšování sociálního napětí

Vláda pokračuje v devastaci růstu a zvyšování sociálního napětí

Dnes schválenými opatřeními Nečasova vláda definitivně přiznala, že pravicová daňová politika, prosazovaná od roku 2008, založená na rovné dani a zvyšování DPH selhala a musí být zásadním způsobem revidována, pokud nemá vést k rozpočtové katastrofě.

Stejně tak vláda potvrdila, že lídři ODS a TOP 09 neříkali pravdu, když před volbami slibovali stabilizaci veřejných rozpočtů bez zvyšování daní. Dluh stále roste a pravicová vláda ve skutečnosti zvyšuje všechny daně, na které si jen dokáže vzpomenout.

ČSSD pokládá dnes schválená opatření za sociálně nevyvážená. Zásadně odmítáme zrušení stávajícího pravidla pro valorizaci důchodů. Je nepřijatelné, aby vláda v době rekordního růstu cen potravin a léků odmítla tento nárůst kompenzovat právě důchodcům. Nesouhlasíme s tím, aby se dále zvyšovala DPH. Povede to k dalšímu utlumení již beztak slabé spotřeby domácností. Budeme rovněž hlasovat proti snaze vlády zpoplatnit studium na veřejných vysokých školách formou tzv. zápisného.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama