Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2012 15:14:18

ČSSD dnes prosadila, aby Drábkovy IT systémy

ČSSD dnes prosadila, aby Drábkovy IT systémy

ČSSD dnes prosadila, aby Drábkovy IT systémy pro výplaty sociálních dávek prošetřil NKÚ

Zástupci ČSSD dnes na jednání sněmovního Kontrolního výboru prosadili, aby NKÚ prošetřil vážná podezření ohledně IT systémů, které letos spustilo ministerstvo práce a sociálních věcí pro výplaty sociálních dávek na úřadech práce. Kontrolní výbor se dnes na svém jednání zabýval právě nejasnostmi ve výběrových řízeních na tyto IT systémy.

„Pochybné IT systémy ministra Drábka způsobily na začátku letošního roku naprostý chaos ve výplatě sociálních dávek, který se dotkl více než jednoho a půl milionu lidí. Jsme přesvědčeni, že všechny nejasnosti a možná pochybení při vývěrových řízeních na IT systémy musí být prověřeny! Nyní chce navíc MPSV přejít na podobné IT systémy, které již jednou selhaly, i při vyplácení důchodů a hrozí tak ohrožení plateb více než dvou a půl milionu důchodcům! S takovým nezodpovědným postupem zásadně nesouhlasíme!“ uvedla místopředsedkyně Kontrolního výboru PS P ČR Hana Orgoníková.

Zástupci ČSSD proto dnes na Kontrolním výboru navrhli přerušit  bod Výběrové řízení na IT systémy pro výplaty sociálních dávek na úřadech práce do doby, než bude kontrola NKÚ provedena.

Tiskové oddělení ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama