Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2021 11:23:00

Ve školství se musí pracovat i s rodiči

Ve školství se musí pracovat i s rodiči

Komentář na facebookovém profilu ke školství.

 VZDĚLÁVÁNÍ A PROFESNÍ VOLBA ZÁVISÍ NA ŠKOLE, ALE JEŠTĚ VÍCE NA RODIČÍCH

Není to jen škola. Zásadní, skutečně zásadní!, vliv na dítě a jeho budoucí vzdělání a profesní dráhu mají rodiče. A já jsem přesvědčen, že by měl daleko lépe fungovat vztah školy právě i s rodiči. Školy s našimi dětmi tráví obrovskou část času a život, sledují je, pracují s nimi, rozvíjejí jejich nadání, znají je. Klíčovým "hráčem" je učitel, který často dokáže svým přístupem a prací být vzorem a nadchnout mladého člověka pro určitý obor. A já jsem jednoznačně pro to, aby tyto zkušenosti byly daleko více a častěji komunikovány směrem k rodičům, aby častěji vznikal pevný dialog mezi školou a rodiči.

Trojúhelník "žák - škola - rodiče" musí být ku prospěchu věci.  Práce s talentem dítěte a talentové/kariérní poradenství mohou vysoce pomoci rodičům a jejich potomkovi v určení budoucího vzdělávání a povolání. Možná se to někomu může zdát jako banální, ale škola a rodiče dnes často nejsou partnery. A na tom musíme zapracovat.

Podrobné informace o tom, co bychom rádi v českém školství změnili najdete zde: www.spolu21.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama