PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2021 14:33:00

Právo na slušné stáří musí být pro všechny

Právo na slušné stáří musí být pro všechny

Komentář na facebookovém profilu k prohlášení předsedy ODS Petra Fialy, že dnešní mladí důchody mít nebudou

 I dnešní mladí musí mít jednou slušný důchod. Petr Fiala z ODS mladým říká, „že důchod mít nebudou”. Jaká je to pak ale spravedlnost? Možná je to dnes mladým lidem fuk, protože jejich důchodový věk je ještě daleko, ale nikdo jim již neřekne, že se budou muset o sebe postarat na stáří sami.

Stát se tedy na dnes mladé lidi ve stáří vykašle a jen ti, co zbohatnou, budou mít z čeho žít? Nebo budou muset pracovat až do konce života? A budou mít práci?

Právo na slušné stáří tu přece musí být pro všechny, dnes i do budoucna. Je to úloha státu. ČSSD vždy prosazovala růst důchodů a odchod do něj v 65 letech a ne později. Hlas ČSSD je proto důležitý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama