Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2021 17:59:00

Poprvé v historii se VZP stává aktivním hráčem předvolebního boje

Poprvé v historii se VZP stává aktivním hráčem předvolebního boje

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 15. září.

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Pane premiére, řekněte mi, že ta brožura nemohla vyjít bez vaší fotky. Řekněte mi, zda ta brožura mohla vyjít bez toho, že byste tam byl vyfocen a byl jste v ní vytištěn. Mohlo to vyjít bez vás. (Obrací se k premiérovi. Ten mimo mikrofon odpovídá: Proč bych to dělal, když jsem to vymyslel já a zorganizoval?)

Nikdo nerozporuje to, že prevence je potřeba. Nikdo nerozporuje to, že je důležité, aby lidi věděli, jak se mají chránit, co se týká jejich zdraví. Správní rada VZP toto odmítla projednat, správní rada to odmítla schválit a vůbec se tím zabývat. Jestli mám správné informace, je to dokonce i tak, že se vyjádřila, že rozesílání této brožury před volbami považuje za neetické. A stejně tak říkali, že v případě, že to půjde po volbách, tak to může být.

Jsme v situaci, že poprvé v historii se VZP stává aktivním hráčem předvolebního boje. Já osobně to vnímám, že VZP byla zneužita v rámci tohoto boje a celé to ukazuje a vypovídá především o vás, pane premiére, protože celé to chování a způsob zneužití této brožury a strachu lidí o své zdraví vypovídá o tom, že jste skutečně hrozbou pro Českou republiku (ruch mezi poslanci ANO), máte teflonové svědomí a teflonovou morálku. Jste člověk, který myslí pouze na sebe a je připraven zneužít cokoli, cokoli v rámci nefér předvolebního boje.

VZP to stálo 15 milionů. Ty peníze šly použít úplně jiným způsobem ve prospěch zdraví občanů této země. A jestliže se tady prsíte tím, že jste to vymyslel, že to je vaše, tak je to pouze o tom, že jste se vyvezl na zádech řady odborníků, které jste zneužil pro svoji vlastní propagaci v rámci předvolebního boje. Jednoznačně to ukazuje na to, že jste nikdy nehrál fér a nehrajete fér. A tak jak se chováte v tomto případě, stejným způsobem se chováte k této zemi a stejným způsobem se chováte k lidem České republiky. Vůbec vám na nich nezáleží. Záleží vám pouze na vašem osobním prospěchu, na vašem osobním zisku. To je všechno, o co vám jde. A tato brožura je toho přímým důkazem. Styďte se!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama