prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, dr. h. c.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2021 16:03:00

Výrazným rizikem je vysoké tempo zadlužování

Výrazným rizikem je vysoké tempo zadlužování

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2021 – interpelace premiéra Babiše k vysokému tempu zadlužování státu

 Dobrý den, pane premiére, dobrý den, kolegové a kolegyně.

Já mám takový dotaz - české veřejné finance dosahují rekordních schodků. Na letošní rok je naplánován schodek 500 mld. korun. Příští rok vláda plánuje deficit 376,6 mld. Ale i přes tuto situaci se Česká republika řadí mezi nejméně zadlužené země Evropské unie. Nižší veřejný dluh vykázaly jen tři země Evropské unie.

Výrazným rizikem pro hospodaření státu je ale vysoké tempo zadlužování. Gradient je poměrně značný. Eurostat spočítal, že v prvním čtvrtletí jsme se zadlužovali druhým nejrychlejším tempem v Evropské unii.

Můj dotaz tedy zní, co s tím jako vláda hodláte udělat a kdy tento trend zvrátíte.

Děkuji za odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama