Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2021 18:30:00

Nevím, o čem mluvíte, je to nesmysl a já to zásadně odmítám

Nevím, o čem mluvíte, je to nesmysl a já to zásadně odmítám

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2021 – doplňující odpověď na interpelaci poslance Michálka k řešení rostoucí inflace

 Paní Nerudová byla hlavně šéfka důchodové komise, ze které vypadly jenom výdaje a žádné příjmy. A pokud vím, tak je to kandidátka na prezidenta, takže to nechci moc komentovat. Znám paní Nerudovou, mluvili jsme spolu o důchodech, ale to určitě není pravdivé. Já vám znovu opakuji, že je to nesmysl, že ta inflace není, že my na to nemáme vliv. Můžeme mít vliv a budeme se snažit působit na ceny energií, ano. Ale jak máme ovlivňovat ceny ropy?

Takže není to tak, nemluvte o tom zadlužování. Vy jste právník, už chodíte do kanceláře Benešové dívat se, kde budete sedět jako ministr spravedlnosti. Proč tady vůbec vystupujete ve věcech, o kterých vůbec nic nevíte? Vy jste ekonomický diletant stejně jako váš Ferjenčík a celá ta vaše parta, s Bartošem, který mluví o Rumunsku a Ústí a tak dále. Tak proč tady vystupujete prosím vás, když ani nevíte, co to tam čtete? Kdo vám to psal? Jste úplně mimo.

Já jsem byl ministr financí a podle čísel velice úspěšný. Já jsem snižoval ty dluhy, já jsem tam seděl, já jsem bojoval proti karuselům, za EET, Daňová kobra a další věci. Máme jasné výsledky, máme dobré finance, máme skvělé ratingy. Tak o čem tady stále mluvíte? Na inflaci se zeptejte České národní banky. Já říkám, že predikce jsou, že to bude klesat, bude to klesat.

Takže nevím, o čem mluvíte, je to nesmysl a já to zásadně odmítám. Je to ta vaše mantra. Chcete namluvit lidem, že vláda způsobuje to, že jsou vyšší ceny něčeho. Ale nevlastníme ani řetězce, my o tom nerozhodujeme, jaké jsou ceny. My nerozhodujeme o tom, jaké jsou dovozní ceny. Takže není to tak, odmítám to, ale chápu, že se snažíte lidem namluvit... Lidé vědí, kolik dostali od nás peněz. (Předsedající upozorňuje na čas.) Dostali velké peníze a já jsem tomu rád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama