Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2021 9:15:00

Praha získá další důležitý pozemek pro stavbu Radlické radiály

Praha získá další důležitý pozemek pro stavbu Radlické radiály

Ještě předtím poslouží jako záchytné parkoviště

Radní hl. m. Prahy na pondělním jednání projednali výkup pozemku Dopravního podniku hl. m. Prahy v Jinonicích do vlastnictví hlavního města. Jeho získání je nutné pro plánovanou dostavbu Radlické radiály v úseku Jihozápadní město – Smíchov. Dočasně zde také vznikne parkoviště P+R pro 160 aut.

Hlavní město by mělo brzy uzavřít s Dopravním podnikem kupní smlouvu o převodu vlastnictví k pozemku o výměře 158 metrů čtverečních v katastrálním území Jinonice. Praha získá nemovitost za kupní cenu stanovenou znaleckým posudkem ve výši 353 tisíc korun bez DPH. Záměr musí ještě na svém příštím jednání schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Pozemek je nutné vykoupit kvůli připravované výstavbě chybějícího úseku Radlické radiály. Konkrétně by v tomto místě měla v budoucnu vzniknout mimoúrovňová křižovatka Řeporyjská. Do doby realizace celé stavby však bude prostor využit pro dočasnou stavbu záchytného parkoviště P+R Nové Butovice II, které bude realizováno jako jeden z doprovodných projektů Radlické radiály.

„Schválili jsme výkup části pozemků pro Radlickou radiálu. Do té doby tam vznikne plošné P+R parkoviště pro 160 aut. Bude u stanice metra Nové Butovice, aby dojíždějící měli snadný přestup na MHD. Každé auto se počítá,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Už v loňském roce získal Magistrát hl. m. Prahy také sousední pozemky. Hlavní město tak vykupuje potřebné pozemky pro vybudování Radlické radiály průběžně. Až do současnosti získalo přes tři desítky pozemků, u dalších pěti je už výkup předjednaný.

V současné době je v provozu Radlická radiála v úseku mezi Pražským okruhem a ulicí Bucharova, který byl postaven v letech 1976 až 1980. Její další pokračování v délce 5,5 kilometrů dovede v příštích letech řidiče až k napojení na vnitřní Městský okruh v oblasti Smíchova.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama