Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2021 20:33:00

Odmítáme předávání dalších pravomocí do Bruselu

Odmítáme předávání dalších pravomocí do Bruselu

Komentář na facebookovém profilu k návrhu většinového rozhodování v rámci Evropské unie

 Europoslanci chtějí vlastní armádu EU, jednotnou zahraniční politiku a přijetí afghánských "uprchlíků". Hnutí SPD požaduje referendum o vystoupení z EU! Evropská unie chce po neúspěchu spojenecké mise v Afghánistánu vybudovat vlastní obranné síly a přestat být vojensky závislá na Spojených státech. Shodli se na tom minulý týden poslanci Evropského parlamentu v usnesení, v němž označili odchod ze země za „kolektivní selhání" Západu.

Státy Evropské unie zároveň oživily v reakci na vývoj v Afghánistánu letitou myšlenku na vybudování vlastních sil rychlé reakce a hovoří o posilování obranné spolupráce. Europoslanci minulý týden zároveň vyzvali k tomu, aby členské země upustily v zahraniční a bezpečnostní politice od jednomyslného rozhodování a přešly k většinovému. To hnutí SPD jednoznačně odmítá, jelikož Česká republika ztratí vliv na rozhodování o naší republice!

Odmítáme jak myšlenku výstavby společné evropské armády, tak předávání dalších pravomocí do Bruselu. Požadujeme prosazení zákona o referendu, včetně referenda o vystoupení z EU. Odmítáme faktickou legalizaci nelegální imigrace, kterou plánuje EU vytvořením „legálních cest" pro imigraci. Minulou středu pronesla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová 70 minutový projev o stavu EU. V projevu mj. oznámila podporu tzv. Green Dealu EU (Zelený úděl) a změnu přístupu k reformě azylového systému, kterou by po několika letech měla spustit Evropská komise. Von der Leyenová zároveň doufá, že se podaří získat podporu všech členských států pro zajištění propojení mezi azylem a návraty.

„Budeme bojovat s pašeráky, posílíme vnější hranice, prohloubíme naše zahraniční partnerství a vytvoříme legální cesty," řekla. Von der Leyenová jenom slibuje, ale ve skutečnosti zůstává pouze u těch slibů. Schengen nefunguje a meziroční nárůst zadržených nelegálních imigrantů na našem území je podle zpráv Policie ČR o 236 procent. Požadujeme nulovou toleranci nelegální imigrace a odmítáme islamizaci České republiky. Chceme ochranu našich hranic a zajištění bezpečnosti našich občanů. Odmítáme faktickou legalizaci nelegální imigrace, kterou plánuje EU vytvořením „legálních cest" pro imigraci.

Nový pakt USA, Británie a Austrálie (AUKUS) a vyšachování Francie dokládá rozklad NATO. Agresivní Spojené státy rozjíždí závody ve zbrojení.

Minulý týden byl oznámen vznik nového paktu USA, Británie a Austrálie (AUKUS), jenž zaručuje Austrálii možnost vlastnit ponorky na jaderný pohon. Austrálie zároveň oznámila, že odstoupí od smlouvy na výrobu ponorek v hodnotě 866 miliard korun, kterou uzavřela s francouzskou firmou Naval Group v roce 2016. Místo toho Austrálie hodlá postavit nejméně osm ponorek na jaderný pohon, což má umožnit právě nový bezpečnostní pakt AUKUS. Pakt od té doby čelí silné kritice zejména ze strany Číny a Francie. Ozval se i Nový Zéland s tím, že ponorky ve vlastních vodách nestrpí. Tento nový pakt tvoří anglosaské země se stejnými tradicemi a moderními ozbrojenými silami.

Podle SPD se jedná o zásadní krizi mezi státy NATO, tedy Francií a USA. Pakt AUKUS současně ukazuje na klesající význam NATO. Jedná se o další akt ze strany USA, který vypovídá o jejich zahraniční politice, který vede k závodům ve zbrojení. Takže americké jaderné ponorky pro formálně "nejadernou" Austrálii, a doslova "nadiktované" vrtulníky pro ČR, to vše na úkor evropských zbrojařských firem včetně těch našich. Z toho pro nás jasně vyplývá, že pro Spojené státy existují pouze vlastní zájmy a žádní skuteční spojenci. Je potřeba budovat vlastní obranné schopnosti, protože na USA a NATO nelze spoléhat a situace se bude i s ohledem na chování Turecka dále zhoršovat. To je názor SPD!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama