Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2021 8:00:00

Swapování v otázkách majetkoprávního vypořádání mezi městem a státem?

Swapování v otázkách majetkoprávního vypořádání mezi městem a státem?

Milí Pražané, trendem posledních let je swapování, neboli výměnný obchod. Swapuje se oblečení, swapují se oddenky a semínka okrasných květin nebo deskové hry.

Swapování ale může mít své místo i v otázkách majetkoprávního vypořádání mezi městem a státem.V současné době se v přípravě několik projektů tohoto typu. Například Nemocnice na Bulovce, která je zčásti majetkem státu a dílem patří hlavnímu městu, by měla přejít z podstatné části pod správu státu, a to výměnou za Karlínské kasárny a část areálu na Bohdalci. A co je na tom nejlepší? Získaná lokalita by mohla sloužit k výstavbě městských bytů 🏠.👉Výměna by se měla uskutečnit v horizontu šesti měsíců. Pokud se tento model osvědčí, mohla by se směna majetku stát jednou z dalších cest, jak pro město získat pozemky a objekty vhodné k realizaci tolik potřebného městského nájemního bydlení.Jak se tento způsob správy městského majetku zamlouvá vám❓Jaká jsou podle vás pozitiva a jaká rizika❓Těším se na vaše reakce, pište je do komentářů 👇👇👇 sem dolu, pod příspěvek.Článek, na který reaguji:👉https://prahatv.eu/.../magistrat-predstavil-plany-s...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama