Ing. Pavel Jelínek, PhD.

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2021 9:14:55

Vyplatí se czexit? Je to existenční nutnost!

Vyplatí se czexit? Je to existenční nutnost!

Vyplatí se czexit?Je to existenční nutnost! Musíme ale obnovit samostatnost nejen politickou, ale i ekonomickou

 Je to existenční nutnost! Musíme ale obnovit samostatnost nejen politickou, ale i ekonomickou

Odpůrci vystoupení České republiky – czexitu – upozorňují na problémy Velké Británie po jejím vystoupení z EU. Brexit podle nich ukazuje, že nás prý czexit poškodí. To ale není pravda. Je fakt, že Británie má nyní problém například s dovozem i vývozem potravin i jiných produktů. To ale spíš poukazuje na to, jakým problémem je závislost státu na globálních nadnárodních řetězcích a že je nezbytnost být v základních produktech a komoditách soběstačný. Například nyní se i u nás kvůli přerušení a omezení dodávek brutálně zdražují stavební materiály. Ale důvodem je, že v mnoha ohledech nejsme soběstační.

To platí i pro potraviny. Jen pro ilustraci v roce 1990 jsme měli v ČR 4 790 000 kusů prasat, v roce 2020 jen 1 499 307, což je 31 procent. V ČR se produkuje 63 tun vepřového masa na 100 hektarů zemědělské půdy V SRN je produkce 326 tun vepřového masa na 100 ha z.p., tj. 517 %, tedy 5x více! Přitom přírodní podmínky jsou podobné... Jsme v postavení kolonie.

Čili nikdo netvrdí, že pouhým vystoupením z EU nastane rajská doba a vše bude jako mávnutím zázračného proutku krásné a úžasné. Vystoupení z EU je podmínkou nutnou, nikoli dostačující, pro to, aby naše země byla opět suverénní politicky i ekonomicky. Globalismus a členství v EU naší zemi v mnoha oblastech vykuchaly a musíme opět obnovovat naši samostatnost. Především v potravinářství, energetice a bezpečnosti. Ale je vidět, že i v průmyslu.

Nikdo netvrdí, že czexit bude úplně jednoduchá věc, ale pokud nevystoupíme z EU, tak nás unie zničí masovou imigrací, islamizací, neomarxismem, genderismem, eko-šílesntvím Green Dealu a podobně. Britové sice vystoupili z EU, ale sami sobě škodí tím, že podporují eko-šílenství. Dodávky energie do Británie z Francie jsou přerušeny kvůli poruše kabelu. Británie jednak energii dováží a jednak se spoléhá na větrnou energii. Jenže nefouká… Sama sebe činí zranitelnou. I to je pro nás poučením, že musíme budovat dostatečné kapacity jaderné energie, abychom byli soběstační a případně ještě mohli vyvážet se ziskem pro ty, kteří hloupě spoléhají na nestabilní takzvané obnovitelné zdroje energie, což jsou ve skutečnosti spíš jen "občasné" zdroje energie, které fungují jen když svítí slunce nebo fouká vítr...

Pokud jde o obchod, můžeme vstoupit do Evropského sdružení volného obchodu (EFTA), které má smlouvy o obchodu s Evropskou unií. Mimo EU jsou kromě Británie například Norsko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Island, Andorra, Monaco, San Marino, což nejsou zrovna chudé státy a zároveň to nejsou ani státy veliké…

Abych to tedy shrnul, abychom obnovili svou nezávislost politickou, musíme obnovit i svou nezávislost a suverenitu ekonomickou. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama