Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2021 21:24:00

Valmez dokončil regeneraci velkých panelových sídlišť

Valmez dokončil regeneraci velkých panelových sídlišť

Téměř 11 let práce završili ve středu 29. září představitelé Valašského Meziříčí slavnostním přestřižením pásky právě dokončené šesté etapy regenerace panelového sídliště (dále RPS) Křižná.

V souhrnu pak město investovalo do 20 etap prací na čtveřici sídlišť přes 206 milionů Kč. {poll title="Anketa:" id="3309" /}

Valašskomeziříčská radnice zahájila postupnou regeneraci sídlišť rozdělenou vždy do několika etap v roce 2010. Po úspěšném dokončení RPS Vyhlídka, Pod Oborou a Štěpánov město právě završilo také práce na Křižné. „Za šestou etapu regenerace panelového sídliště Křižná jsme zaplatili bezmála 15,5 milionu korun, což je o 10 milionů méně oproti původně projektovaným nákladům. Obdobně se nám naštěstí v minulých letech dařilo snižovat náklady také v případě dalších etap nejen na Křižné, ale i ostatních sídlištích,“ pochvaloval si starosta Robert Stržínek a pokračoval: „Celkově jsme pak za regeneraci všech čtyř našich velkých panelových sídlišť, která obývají tisíce našich občanů, zaplatili částku přesahující 206 milionů korun. Tyto náklady jsou však opravdu na místě, neboť jsme je investovali do podpory bydlení a rozvoje veřejného prostoru v našem městě.“

Ve středu 29. září pak radnice uspořádala slavnostní akci, během níž vedení města spolu s dodavatelem – společností PORR a.s., a dalšími hosty ukončilo úspěšnou šestou etapu regenerace panelového sídliště Křižná. „Práce probíhaly v lokalitě vymezené ulicemi Křižná, Seifertova a Bratří Čapků. Již tradičně se zde občané dočkali opravy stávajících chodníků a komunikací v ploše bezmála 5 000 metrů čtverečních či opravy 33 parkovacích míst. Samozřejmostí je vybudování nového dětského hřiště, stanovišť s polopodzemními kontejnery nebo mobiliáře v podobě laviček, stojanů na kola, sušáků na prádlo a odpadkových košů,“ vypočítal starosta Stržínek. Město nezapomnělo ani na zeleň. „Zrušením stávajících dlážděných povrchů zde vzniklo přes 500 metrů čtverečních nových zelených ploch, které doplnilo 150 metrů čtverečních květinových záhonů a také pět nových stromů. Obdobně jsme postupovali při jednotlivých etapách regenerace na všech sídlištích. Vedle nových povrchů, dětských hřišť, odpadových hnízd a mobiliáře jsme kladli důraz právě na zeleň a podíl zelených ploch, které jsou klíčové pro život ve zdravém městě,“ uzavřela místostarostka Yvona Wojaczková.

Aktuálně radnice připravuje regeneraci nejmenšího sídliště v místní části Podlesí, kterou by chtěla realizovat v nejbližších letech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama