prof. Mudr. Miloš Janeček, CSc.

Lídr hnutí senioři 21 pro JmKraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2021 9:12:01

Naivní snahy EU o uhlíkovou neutralitu nesmí ožebračit naši ekonomiku!

Naivní snahy EU o uhlíkovou neutralitu nesmí ožebračit naši ekonomiku!

Přišel mi dnes do e-mailu zajímavý text, o který bych se s vámi rád podělil:

"Civilisace našeho průmyslového typu vznikla......díky uhlí. A také s uhlím stojí (ale i padá!) dodnes. Letos, 15. února 2021, došlo zatím k historicky nejvyššímu zatížení české elektrizační přenosové soustavy, kdy toho mrazivého dne před devátou hodinou ranní dosahovalo celkové zatížení v české síti 12 292 MW. K blackoutu, tedy k celoplošné tmě a zimě v celé ČR, toho dne nedošlo jen proto, že v ten okamžik české a moravské elektrárny dodaly do sítě:
- 5 100 MW elektrárny uhelné
- 3 500 MW elektrárny jaderné
- 1 500 MW elektrárny na zemní plyn
- 1 100 MW elektrárny vodní
Zatímco všechny české a moravské solární, biomasové, větrné a jiné tzv. obnovitelné zdroje se na vykrytí tohoto extrémního zatížení podílely pouhými 900 MW (!!!), tedy ani ne desetinou!
Nebýt tedy v naší zemi onoho ekofanatiky tak nenáviděného jádra a především pak "špinavého" UHLÍ, už si zde možná dnes ani nepíšeme! Neboť - jak ukazují všechny modely - k nevratnému zhroucení civilisace na určitém území stačí tři až pět dnů bez elektřiny. A v tu chvíli státy, země i obce - a především pak zákony - přestávají definitivně fungovat. Společnost se bleskurychle změní ve vzájemně se okrádající a posléze i vraždící loupeživé hordy. Po dvou, třech dnech bez proudu totiž už neexistuje ani policie, ani záchranné složky, ani telefonické či datové sítě, nenačerpáte nikde ani litr benzinu, nekoupíte jediný rohlík, zkrátka namísto civilisace do pár hodin nevratně jen tma, zima - a poté hlad a smrt!
Takže, pokud vám vážení přátelé nyní přeběhl mráz po zádech, pak si vzpomeňme na počínání domácích i zahraničních zelených fanatiků. Vzpomeňme si na to, že ČR má celých 0,5% světových zásob uhlí, levného a lehce dostupného, a že máme dvě jaderné elektrárny.
A také si vzpomeňme, že díky zeleným šílencům vládnoucím dnes v EU a současně díky tak servilním českým vládám platíme v ceně každé doma spotřebované kilowathodiny již dnes jakési jejich idiotské "emisní povolenky", na které proti našim zájmům tak ochotně přistoupily minulé vlády. Ano, ČESKÉ vlády, které se zavazují tak přeochotně k likvidaci našich uhelných dolů a k nedostavbám našich jaderných elektráren! 
A přemýšlejte o tomto u nadcházejících voleb.
Protože jen na VAŠICH HLASECH záleží, zda nebudeme brzy všichni v Čechách a na Moravě mít nejen elektřinu na přídělový systém, ale i tak drahou, že si
ledva za ty mnohatisícové zálohy rozsvítíte doma na stropě tu a tam dvouwattovou LEDku!
A nezatopíme si v té tmě a zimě velmi brzy přitom ani ve svých vlastních kamnech! "
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama